Vaatekaapista soitinkaappi

Kämpässäni on kaksi vaatekaappia. Toisessa säilytän sisävaatteita, toisessa pidin aiemmin takkeja ja kenkiä. Jälkimmäisen pyhitin kesällä soitinkaapiksi.

IMG_6910

Ennen

Tältä näytti kaappi alkuperäisessä tarkoituksessaan. Jep, minulla on aika monta takkia. Huomatkaa, että tässä ovat siis pelkät talvitakit, lämpimän kauden takit (4 kpl) olivat kuvanottohetkellä muualla. Kaikki nuo tyhjät henkarit (ja enemmänkin) ovat vielä pari vuotta sitten olleet käytössä, mutta pikku hiljaa vaatteita karsittuani niitä on jäänyt tyhjäksi. Yhden satsin henkareita olen jo lykännyt eteenpäin.

IMG_6911

Jälkeen

Lopputulos näyttää yllättävän seesteiseltä. Vaatetangon alapuolelle jäi paljon hukkatilaa, johon ei mahdu edes lyhyt jakku roikkumaan ilman, että se menee myttyyn . Pohdin siihen jonkinlaista hyllyä tai muuta ratkaisua esim. nuotteja varten (Tällä hetkellä nuottikasoja lojuu ympäri kämppää. Osan olen jo laittanut paperinkeräykseen, mutta paljon pitää myös säästää, eikä niillä ole mitään paikkaa. Tabletinostohalut heräilevät…). Kaappiin jäivät kaulakorut, joille en keksinyt muutakaan paikkaa, sekä esiintymiskengät (paperipussissa).

Entä mihin kaapin alkuperäiset tavarat päätyivät? Kauden kengät sain mahtumaan kenkätelineeseen. Ylimääräisille henkareille etsin uuden omistajan, siihen asti ne saavat kyllä majailla vanhalla paikallaan, vaikkeivät kuvaan päätyneetkään. Pienet olkalaukut lykkäsin toiseen kaappiin ja päätin, että luovun keltaisesta, jolle on käyttöä todella harvoin. Talvivarusteet vein kesäksi kellarikoppiin, mutta kun ilmat viilenevät ja ne on pakko tuoda ylös, en tiedä, mihin ne olisi järkevä sijoittaa. Onhan minulla naulakko, mutta säilytän siinä mieluiten vain lähes päivittäin käyttämiäni takkeja, joita on vuodenajasta riippuen 1-2 kappaletta. Varsinkin paksulle parkalle on niin harvoin käyttöä, että sen paikka saisi olla piilossa.

Lisää kaappihaasteita on siis tulossa. Olen kuitenkin huomannut, että tavaroita saa kyllä aseteltua tiiviimmin kaappiin, jos vain pohtii järjestystä vähän tarkemmin.

Miten sinä taiot lisätilaa täysiin kaappeihin? Pitääkö aina karsia saadakseen lisää tilaa?

Mainokset

6 thoughts on “Vaatekaapista soitinkaappi

 1. Lisää tilaa saadaan siivoamalla/järjestelemällä, mitään ei välttämättä tarvitse heittää pois.

  Tällä hetkellä siivousta odottaa pieni vaatehuone=tavarahuone. Tavaraa on hyllyt sikin sokin ja lattia täynnä. Tavara itsessään ei ole kummemmin lisääntynyt, mutta se vaan vie kummasti enemmän tilaa kun kaikki on kaaoksessa. Järjestely on siis avainsana lisätilassa.

  • Kiitos kommentista! Hassua, että olen tähän mennessä lähes kokonaan hylännyt ajatuksen järjestelemisestä. Olen ollut sitä mieltä, että kyllä tavarat mahtuvat, jos niitä ei ole liikaa. Aina kyse ei olekaan tavaran määrästä. Kämpässäni on kohtalaisen vähän säilytystilaa, eikä karsittavaakaan enää juuri ole, joten ainoa looginen ratkaisu tilapulmiin on tavaroiden järkevämpi järjestely kaappeihin.

   ”Tavara itsessään ei ole kummemmin lisääntynyt, mutta se vaan vie kummasti enemmän tilaa kun kaikki on kaaoksessa.” Tämä on tuttua ja niin totta. Silti ensireaktoni sotkuun on ”Pitää karsia!” eikä ”Pitää siivota/järjestellä!” Ehkä minun on vihdoin aika luopua karsimisesta ja alkaa suunnitella mahdollisimman toimivia säilytysratkaisuja kotiini.

 2. Tuohon tilaanhan sopisi useampikin hylly, riippuen haluatko säilyttää nuotit pinoissa vai pystyssä lehtitelineissä. Omia säilytystiloja mukauttamalla (esim. hyllyjen korkeutta säätämällä) juuri omien tarpeiden mukaisiksi voi saada melko täydenkin kaapin yllättävän väljäksi tai ainakin käytännölliseksi.
  Meillä on valitettavasti kiinteät hyllyt komerossa, kaikki hyllyt tasavälein, joten niiden säätäminen ei valitettavasti näin vuokra-asunnossa onnistu.

  • Kiitos ehdotuksesta! Ongelma on vain, että tuohon kaappiin ei ole tarkoitettu hyllyjä, kun siinä on tuo vaatetanko. Siinä ei ole sellaisia reikiä ja säätömahdollisuutta, eikä myöskään ole ylimääräistä hyllylevyä. Eli pitää sitten alkaa itse porailla reikiä ja istuttaa jotain hyllyntapaista tuonne. Pohdin asiaa, ja jos nuoteille ei löydy järkevää paikkaa muualta, toteutan hyllyratkaisun tavalla tai toisella. Vuokralla asun minäkin, vieläpä opiskelija-asunnossa, eli kovin työläitä muokkauksia en siksikään tekisi, koska ne ovat vain väliaikaisia.

   Olet kyllä ihan oikeassa, että niinkin yksinkertainen asia kuin hyllykorkeuden säätäminen voi olla toimivan säilytyksen kulmakivi. Eteisen ainoan hyllykaapin olenkin jo säätänyt tarpeisiini sopivaksi, eikä siitä tulisi mitään, jos hyllyt olisi pysyvästi pultattu seiniin kiinni!

 3. Löysin blogisi tänään ja tykästyin!:)

  Mitä asiaan tulee, niin Ikeasta yms saa tankoihin laitettavia ”hyllyjä” roikkumaan. Olen nähnyt vain sellaisia koko kaappiin tulevia, mutta luulisin että niitä kankaisia versioita pystyy hyvin tuunaamaan omaan kaappiin sopivaksi. Meillä ne ovat lisänneet leveiden tankokaappien käytettävyyttä huimasti, koska niihin mahtuu kenkiä, pipoja, urheiluvälineitä, paperia (itselläni myös juurikin nuotteja!) ym. Toinen pelastus on Elfa tai muu vastaava korihärpäke. Niillä olen yleisesti ottaen saanut kaappitilaa hyötykäyttöön. Mutta riippuu toki paljon siitä mitä kaapissa on tarkoitus säilyttää. Vaatteiden yms kanssa kuitenkin loistojuttuja. Pelkkä järjestelykin auttaa monesti.

  • Hei, tervetuloa blogiin! Tosi kiva kuulla, että tykkäät. 🙂

   Kiitos vinkistä, tuollaista en ollut tullut ajatelleeksikaan. Viereisessä varsinaisessa vaatekaapissa minulla jo roikkuukin tuollainen kankainen lokerikko alusvaatteita ja muita pieneen tilaan meneviä juttuja varten.

   Katsotaan, millaisen systeemin keksin soitinkaappiin. Uuden ostamista pyrin välttämään, jos suinkaan pystyn järjestämään olemassa olevilla tarvikkeilla toimivan ratkaisun.

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s