Muutoksia

Näinä kuukausina elämässäni on tapahtunut ja tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat elooni ja olooni suuresti. Luulen, että lähiaikoina nämä aiheet ovat isossa osassa tai ainakin taustatekijöinä blogikirjoituksissani. Tiedättepähän vähän, mitä odottaa.

Kevään päätteeksi valmistuin parivuotisesta muusikon koulutuksesta. Valmistumisen myötä menetin paitsi ilmaisen soitonopetuksen myös selkeän treenirutiinin, mahtavat harjoittelupuitteet ja käytännölliset soitinsäilytystilat. Olen joutunut tyhjentelemään kaappeja ja keksimään jo valmiiksi piukasta asunnostani lisätilaa soittimia ja soittamista varten. Kukaan naapuri ei ole toistaiseksi tullut valittamaan, mutta en ole ihan varma, arvostavatko he töräyttelyäni kovasti.

Palaan seuraavaksi täysipäiväisen yliopisto-opiskelun pariin. Ensi lukuvuoden isoin projekti on kandin kirjoittaminen. Syksystä yliopistolla tulee onneksi näillä näkymin kevyehkö, joten voin opiskelun lisäksi keskittyä kivoihin asioihin ja erityisesti siihen, että oppisin nauttimaan myös tästä minulle vaikeimmasta vuodenajasta. Olisi upeaa kokea sellainen syksy, jolloin en pelkästään hädin tuskin saa ryömittyä läpi ankean arjen vaan voisin oikeasti olla tyytyväinen elämääni ja kukoistaa ilmaston tarjoamista puitteista riippumatta.

Uskon, että kesän aikana tekemäni muutokset ruokavaliooni tukevat hyvinvointiani myös syksyn pimeyden iskiessä. Olen ryhtynyt noudattelemaan pitkälti vegaanista, täysravintoon pohjautuvaa ruokavaliota (ns. HCLF plant-based diet, jos jotakuta kiinnostaa googlata). Muutos on ollut melkoinen, hyvällä tavalla, vaikka en olekaan ollut ruokavalion kanssa ihan ehdoton. Voi olla, että blogiinkin päätyy jatkossa enemmän ravintoon liittyvää tekstiä. Tämä aihe nimittäin kiinnostaa minua tällä hetkellä suunnattomasti.

Isoin ja vaikein muutos on Kullan muutto toiselle paikkakunnalle opiskelupaikan perässä. Viimeisen reilun kahden vuoden aikana olemme nähneet toisiamme lähestulkoon päivittäin, joten eri kaupungeissa asumisessa on sopeutumista. Onneksi on nykyteknologiaa, jonka avulla voi pitää helposti yhteyttä vaikka koko ajan. Todennäköisesti saamme aikataulumme sovitettua niin, että voimme myös vierailla toistemme luona ainakin pari kertaa kuussa. Mutta silti. Apua.

Vielä on muutama viikko kesälomaa jäljellä. Ehdin siis rauhassa sulatella näitä muutoksia ja valmistautua tuleviin koitoksiin. Minulla on sellainen kutina, että haastavuudessaankin seuraavasta vuodesta tulee kiva.

Mainokset

2 thoughts on “Muutoksia

  1. Kiinnostais kyllä kuulla, mitä tarkkaanottaen syöt. Oman olon paraneminen olis just nyt enemmän kuin tervetullutta…

    • Kiva kuulla, että kiinnostaa! Voin tehdä tästä aiheesta ihan erillisen kirjoituksenkin, mutta tiivistetysti syön tällä hetkellä hedelmiä, juureksia, vihanneksia, marjoja, viljoja, sieniä, palkokasveja ja pähkinöitä mahdollisimman vähän käsiteltyinä. Ateriaksi sopii esim. iso annos puuroa marjoilla tai rusinoilla höystettynä, keko perunoita vihreiden papujen ja salaatin kera, iso kulhollinen mehevää sosekeittoa tai vaikka tertullinen banaaneita.

      Korostan annoskokoa, koska näitä ruokia pitää syödä paljon enemmän kuin eläinkunnan tuotteita tai pitkälle jalostettuja ruokia, jotta saa tarpeeksi energiaa. Välttelen lisättyä rasvaa, koska siitä minulle tulee raskas ja väsynyt olo. Monen vuoden ihmettelyn jälkeen huomaan, että kehoni ei pidä maidostakaan. Kasviperäisistä hiilihydraateista (sekä tietysti tärkeistä suojaravintoaineista) sen sijaan saan energisen ja hyvän fiiliksen. Hiilareita pelätään ihan turhaan; aivot ja lihaksethan tarvitsevat sokereita toimiakseen kunnolla!

      Olen varma, että ruokavalio vaikuttaa merkittävästi sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin. En tiedä, millainen ruokavalio sinulla on, mutta kasvisten ja varsinkin hedelmien määrän lisääminen voi ehdottomasti auttaa pahaan oloon (jopa siirtyessäni lakto-ovo-vegetaristisesta vegaaniseen ruokavalioon ero on ollut huomattava!).

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s