Täydellisen repun metsästys

Useita vuosia palvellut reppuni sanoi itsensä irti. Oikeastaan itse reppu olisi ainakin kankaansa puolesta kestänyt vielä pidempäänkin, mutta vetoketjut tulivat tiensä päähän. Harmitus ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä pääsin vihdoin toteuttamaan pitkäaikaisen unelmani eli ostamaan uuden, täydellisen repun, joka korvaisi kaikki muut isot laukkuni.

Vanha reppuni oli kovassa käytössä, mutta siinä oli puutteita, joita paikkaamaan tarvitsin muita kasseja. Se ei ollut niin nätti, että olisi sopinut esimerkiksi mekkojen kanssa. Niinpä erikseen piti olla siisti ja tilava käsilaukku. Koska käsilaukku oli hankala pyöräillessä, täytyi olla myös olkalaukku (josta luovuin kuitenkin viime syksynä). Ja koska näistä laukuista yksikään ei ollut tarpeeksi iso esimerkiksi viikonloppureissulle, oli siihen tarkoitukseen oltava vielä yksi isompi laukku. Nyt haussa olisi siis oikea 4 in 1 -reppu.

Vaatimukseni uudelle repulle olivat muutenkin aika korkealla: sen pitäisi olla laadukas, mukava ja kaunis, tilava mutta ei liian iso, väriltään kaikkien vaatteideni kanssa sopiva mutta ei mielellään musta, sellainen, joka ei tule joka kadunkulmassa vastaan ja mieluusti myös sellainen, jonka logo ei pomppaa välittömästi silmille. Pelkäsin, etten koskaan löydä unelmieni reppua, mutta tällä kertaa kävi tuuri. Suositun nettikaupan valtavaa valikoimaa epäluuloisesti selatessani löysin yllättäen juuri sen, mitä olin etsinytkin.

Uusi reppu on niin lähellä täydellistä kuin voi olla. Ruskea kangassäkki käy kaiken kanssa ja sopii niin pienille kuin isoillekin kantamuksille. Plussaa on myös se, että reppua ei suljeta vetoketjulla vaan soljilla, joten uskon sen kestävän vielä pidempään kuin edeltäjänsä. Muut laukut ovat jo lähteneet uusille omistajilleen, ja osasta sain hiukan rahaakin. Pari pikkuruista olkapussukkaa sai vielä jäädä, koska niitä käytän usein juhlissa. Vaatekaappini on kuitenkin taas selvästi väljempi, ja minä olen selvästi tyytyväisempi.

Onko sinulla vastaavia kokemuksia siitä, miten yksi täydellinen esine on korvannut monta epätäydellistä?

Mainokset

8 thoughts on “Täydellisen repun metsästys

 1. Onnea löydölle. Minulla on ollut viime aikoina samata ajatukset. Vaikka en minimalistiksi vielä tunnustaudukaan, kiva olisi löytää tuollainen täydellinen reppu. Yritin viime viikonlopun reissun tehdä olkalaukkupohjalta, mutta ei ollut helppoa – reppu olisi ollut kävevämpi.

  Voitko jotenkin vinkata mistä / minkälaisen repun ostit, kuva?

  • Kiitos! Minäkin olen todennut, että ainakaan omassa käytössäni olka- ja käsilaukut eivät oikein toimi. Haluan, että käteni pysyvät vapaina, pystyn pyöräilemään vaivattomasti eikä selkä tule kipeäksi. Siksi reppu on paras vaihtoehto, enkä muuta halua enää käyttää. Reppu on Royal Republiq-merkin Mine.

 2. Ajattelin aivan samaa kuin Tiina: mikä on tämä ihmereppu? Solkikiinnitys erityisesti kiinnostaa! Itselläni on ollut kohta 10 vuotta käytössä Samsoniten harmaanmusta, vähän farkkukankaan näköinen tilava reppu. Se on erityisen kätevä viikonloppureissuilla ja on kestänyt kiitettävästi – tosin se ei ole ainoa käyttölaukkuni.

  • Kiitos kommentista! Vau, reppusi kuulostaa hyvin palvelleelta. Uusi reppuni on siis Royal Republiqin Mine. Soljet ovat ihanat, ne näyttävät paljon kauniimmilta kuin vetoketjut ja ovat varmasti kestävämmät käytössä. Vetskari olisi toki nopeampi systeemi, mutta uskon, että opin pian jonkun vikkelän keinon avata ja sulkea soljet.

 3. Pitkää ikää uudelle hienolle repullesi 🙂 Postauksestasi tuli mieleen oma opiskeluaikani, jolloin olin sitä mieltä että minähän en sellaista naisten juttua kuin käsilaukku tarvi, vaan repulla pärjään aina. Tietysti jouduin syömään sanani, ne muutamat tavarat jotka haluan mukaan töihin mahtuvat hyvin käsilaukkuun. Toivottavasti en joudu muuttamaan mieltäni siitäkin että en tartte kuin _yhden_ käsilaukun.

  • Kiitos! 🙂
   Elämäntilanne ja mieli voivat tietysti aina muuttua, ja silloin tarpeet pitää miettiä uudestaan. Joskus pitää hellittää periaatteistakin. Toivon kuitenkin, että tämä reppu olisi minulle aina ajankohtainen esine, vaikka sen rinnalle tarvitsisikin joskus etsiä jotain muuta. Yksi riittää – kunnes tarvitsee kahta. 😀

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s