Operaatio olkihattu

Tarina sopivan kesähatun etsinnästä jatkuu…

Löysin pienestä suomalaisesta nettikaupasta Italiassa käsityönä valmistetun kauniin hatun, jonka kuvaa ihastelin pari kuukautta ennen kuin uskaltauduin tilaamaan. Mittasin päänympärykseni ja tutkin jo omistamiani päähineitä selvittääkseni, minkä kokoinen hattu olisi sopiva, jotta minimoisin todennäköisyyden, että joudun palauttamaan huonosti istuvan hatun.

Hattu istuikin kuin hattu päähän, mutta siinä oli jotain muuta pahasti vialla. Kas nettisivuilla ollut kuva oli otettu hatun takaosasta, joka näytti tältä:

IMG_6854

Etupuolta taas ”koristi” rivi ruskeansävyisiä muovihelyjä, jotka oli kaiken kukkuraksi liimattu hattuun kiinni. Helmet eivät ehkä näytä kuvassa niin pahalta, mutta ne olivat oikeasti todella rumat ja halvan näköiset eivätkä tuoneet hattuun mitään lisäarvoa, päin vastoin.

IMG_6855

Olin jo pakkaamassa hattua takaisin lähetyslaatikkoon, kun aloin miettiä vaihtoehtojani. Joko palautan hatun ja vietän taas määrittelemättömän ajan etsien haluamaani pelkistettyä olkihattua, jota ei ehkä ole olemassa, tai vietän kenties hieman vähemmän aikaa repien muovikoristeita irti hatusta. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa oli tietysti riski, että rikon hatun, mutta päätin silti yrittää.

Ensimmäiseksi kävin kiroten liimauksen kimppuun. Yritin ujuttaa veitsen mahdollisimman varovasti liiman ja muovin väliin, mutta väkisinkin hatusta lähti pieniä oljenkappaleita liimausten kohdalta. Klipsut kuitenkin irtosivat, ja kärsineiden kohtien peitoksi jäi heinäkoriste (joka sekin oli harmikseni liimattu kiinni – ei siis mahdollisuutta vaihtaa koristenauhaa, jos tekee mieli vaihtelua).

Seuraavaksi helmet piti rikkoa. Minulla ei ollut sopivia työkaluja, mutta isäni oli ystävällinen ja runnoi paksut muoviklipsut poikki pihtien ja tiukan puristuksen avulla.

IMG_0362

Jäljelle jäi kasa turhaa muoviroskaa sekä sievä suvihattu. Juuri sellainen, jonka odotin alunperinkin saavani.

IMG_0367

Hurjien käänteiden ja lannistavien vastaiskujenkin jälkeen tarina sai siis onnellisen lopun. Tänä kesänä ainakaan nenäni ei pala!

Oletko sinä korjannut epätäydellisiä ostoksia mieleisiksesi?

Mainokset

8 thoughts on “Operaatio olkihattu

 1. Toivottavasti lähetit kommentin hattukauppaan – rumat muovihelmet on oleellinen tieto hatun olemuksesta, jonka pimittäminen ei ole sopivaa!

  • Jep, lähetin palautetta, ja puodissa luvattiin korjata asia. Alleviivasivat kuitenkin, että hattujen koristeita on yleensä helppo muokata mielensä mukaan. No ei ole, jos ne on liimattu kiinni! 😀

 2. Silloin tällöin teen pieniä korjauksia ja muutoksia vaatteisiini, mutta liian usein laiskuus voittaa. Olen todennut sata kertaa paremmaksi vaihtoehdoksi olla ostamatta vaatetta, jos se ei miellytä sellaisenaan, kuin että ihan pikkuistakin fiksausta vaativa ostos jäisi nurkkiin pyörimään käyttämättömänä korjausta odotellen.

  • Kiitos kommentista!
   Hyvä huomio, että epätäydellisiä ostoksia ei kannata tieten tahtoen tehdä. Minulla oli nuorempana tapana ostaa kirppiksiltä ihan ok vaatteita, joista olisi tullut hyviä, jos niitä olisi kaventanut yhdestä kohtaa ja lyhentänyt toisesta. Useimmat jäivät kuitenkin korjauspinoon odottelemaan inspiraatiota, jota ei koskaan tullut. Tällä hetkellä minulla on yksi vaihtoringistä tarttunut neule odottamassa kavennusta. Pitäisi ehkä asettaa itselleni takaraja, johon mennessä paita on korjattava, tai se saa jatkaa matkaansa.

 3. Heti tuli mieleen yksi tuote, jonka olen tuunannut. Etsin eläintarvikeliikkeestä pienille koirilleni tarpeeksi pienillä ja kevyillä lukoilla varustettua hihnanjakajaa. Siis sellaista, jonka avulla voin taluttaa yhdessä taluttimessa kahta koiraa. Sopivaa ei meinannut millään löytyä, mutta onneksi myyjä hoksasi kelataluttimien lisävarusteena myytävän jakajan, joka oli täydellinen tarkoitukseeni, mutta se oli tarkoitus kiinnittää muovilukolla tietyn merkin kelataluttimeen. Iloinen yllätys oli, että hinta oli monta kertaa edullisempi kuin muut vastaavat tuotteet. Kotona rikoin muoviosan lyömällä sitä vasaralla asfalttia vasten, hyvä tuli ja on ollut siitä asti joka päivä käytössä.

  • Kiitos kommentista! Olipa näppärän kuuloinen tuunaustarina. Se hyvä (?) puoli tuollaisissa tarpeettomissa muoviosissa on, että ne saa kohtalaisen helposti rikottua pois. 🙂

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s