100 000 rikki! – Nettovarallisuuslaskelma toukokuussa 2021

Toukokuussa ostin asunnon, ja samaan syssyyn nettovarallisuuteni rikkoi 100 000 euron rajan. Huikea kuukausi taloudellisessa mielessä!

Toukokuun puolivälin tienoilla nettovarallisuuteni oli jakautunut seuraavasti.

Varat:
Asunto 193 156 e
Sijoitukset 37 803 e
Käteinen 19 454 e

Velat:
Asuntolaina 146 156 e

Nettovarallisuus (varat – velat):
104 257 e

Kesäkuussa maksetaan taloyhtiön laina pois, jolloin velkaa tulee vielä n. 50 000 euroa lisää, ja asunnon arvo ”nousee” saman verran. En siis vielä ole merkannut laskelmiini koko asunnon arvoa, koska en tiedä tarkalleen yhtiölainan määrää tällä hetkellä.

Käteistä on eri tileillä aika paljon, mutta pidän nyt tarkoituksella isoa puskuria asunnon remontoimista sekä yllättäviä menoja varten. Lisää käteistä kilahti tilille, kun ASP-tili käytettiin asunnonostoon ja sain 4 prosentin lisäkoron itselleni. Korkoa kertyi yli 5 000 euroa! Yritin kovasti kiriä 100 000 nettovarallisuuteen omin avuin ennen lisäkoron saamista, mutta maaginen raja jäi muutaman satasen päähän. Satatonnia olisi joka tapauksessa ylittynyt toukokuun aikana viimeistään palkkapäivänä, vaikka asuntokaupat eivät olisikaan osuneet vielä kohdalle, joten lisäkorko lähinnä joudutti kehitystä.

Ja mitäs nyt sitten? Varallisuuden kasvattaminen jatkuu. Alan maksella hiljakseen (tai ehkä aluksi vähän aggressiivisemminkin) asuntolainaa pois, ja jatkan osake- ja rahastosijoitusten tekemistä. Kuukausittain jemmaan jäävän rahan osuus kasvaa hieman nyt, kun vuokra vaihtuu asuntolainaan, ainakin niin kauan kuin korot pysyvät alhaalla. Aikeenani on myös lisätä hieman mukavuuksia elämään, kuitenkin niin, että menot pysyvät edelleen maltillisina. Seuraava tavoite on kiriä osake- ja rahastosalkkua suuremmaksi, mutta enpä tiedä, yllänkö tavoittelemaani 50 000 euron salkkuun vielä tämän vuoden aikana. Pyrin kuitenkin siihen, että sijoituksia olisi vähintään yhtä paljon kuin asuntovarallisuutta.

Nyt tuntuu, että varallisuuden kasvu vain kiihtyy kiihtymistään. Toki osakemarkkinat ovat olleet viimeisen vuoden ajan historiallisen suotuisat, ja tilannehan voi muuttua nopeasti. Seuraava iso etappi onkin sitten 200 000 euron nettovarallisuus, tai miksei vaikka neljännesmiljoonan. Siinä vaiheessa taloudellinen riippumattomuus, jos sitä tavoittelisi, olisi ainakin nykyisellä elintasolla jo kutakuinkin saavutettu.

Jätä kommentti