Ostin asunnon!

Toukokuun aikana on käynyt kaksi isoa tavoitetta toteen.

Ensimmäinen uutinen: ostin asunnon! Toisen uutisen paljastan ensi kerralla.

Ostin ensiasunnon Helsingin kantakaupungista. Neljän kuukauden uuvuttava asuntoprojekti kantoi vihdoin hedelmää, kun maltoin hieman höllätä reunaehtoja. Tämä kohde oli lopulta kolmas, josta tein tarjouksen. Tällä kertaa en joutunut älyttömään tarjouskilpailuun, vaan pyyntihinnan alittanut tarjoukseni hyväksyttiin sellaisenaan. Asunto oli ollut tovin markkinalla, ja myyjällä taisi olla jo vähän kiire.

Asunto on yksiö, jossa ei alkuperäisestä toiveestani huolimatta ole erillistä makuuhuonetta. Makuualkovin saa kuitenkin eristettyä riittävästi muusta tilasta. Sijainti on juuri sopiva ja tilaa on tarpeeksi kahdelle, kunhan vähän karsitaan kalusteita. Hiukan remonttia täytyy tehdä, mutta isommat jutut, kuten linjasaneeraus, on tehty viime vuosina. Tykkään siitä, että talo on rakennettu 1900-luvun alkupuolella ja että alkuperäisiä yksityiskohtia on tallella. Taloyhtiökin vaikuttaa asialliselta.

Tarjosin asunnosta 247 000 euroa. Osa tästä on yhtiölainaa, joka maksetaan pois heti, kun se on mahdollista. Omaa ASP-tilille säästettyä rahaa käytin n. 47 000 ja loput pankki rahoittaa. ASP-tili osoittautui kohdallani varsin hyödylliseksi. Reilun viiden vuoden säästöt kerryttivät lisäkorkoa yli 5000 euroa! Asuntolaina mitoitettiin 25 vuodelle 0,41 prosentin marginaalilla, joten kuukausieräkin jää maltilliseksi ainakin näillä koroilla.

Nyt mielessä pyörivät remonttiin liittyvät asiat, jotka tuntuvat kuormittavan vielä moninkertaisesti asunnon etsintään verrattuna. Asioita pitää saada nopeaan tahtiin aikaiseksi. Järjestelyhommaa riittää. Aikeenani on ulkoistaa lähes kaikki, koska en tiedä remontoinnista melkein mitään ja osaan käytännössä vielä vähemmän. Maksan mielelläni siitä, että joku tekee työt hyvin. Mutta kuinka saadaan aikataulut sopimaan niin, ettei remontti venähdä liian pitkäksi ja pääsemme pian jo muuttamaan sisään? Ehkäpä raportoin tännekin projektin etenemisestä.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s