Toisenlaisessa kontekstissa

Pitkästä aikaa tekee mieli kirjoittaa. Ilokseni huomaan, että blogissa on edelleen päivittäin jokunen kävijä, joten ehkäpä lukijat löydätte tänne taas.

Viimeisen kahden vuoden aikana olen läpikäynyt ammatinvalinta-ahdistusta, muuttanut mieltäni monesti,  kamppaillut mielenterveyden kanssa ja löytänyt uusia ilon aiheita. On tapahtunut monta muutosta, mutta paljon on edelleen samaa. Käydään pikaisesti kuulumiset läpi.

Mikä on muuttunut?

  • Asumismuoto. Elän nykyisin avoliitossa rakkaan pitkäaikaisen kumppanini kanssa. Asumme Helsingissä edullisessa HOASin kaksiossa.
  • Työtilanne. Aloitin toukokuussa kokopäivätyön. Onnekseni olen pitänyt tästä työstä ja nauttinut arjen rutiineista.
  • Rahatilanne. Kokopäiväduunin myötä tienaan rahaa enemmän kuin koskaan ennen. Olen nyt tukevasti keskituloinen.
  • Opinnot. Musiikkiopintoni ovat kesken ja saattavat jäädäkin niin. Pidän määrittelemättömän pituista taukoa henkisesti raskaasta urakasta.
  • Tavoitteet. Edelliseen liittyen olen joutunut luopumaan monista unelmista ja tavoitteista, ja toisaalta olen saanut uusia.

Mikä on samaa?

  • Minimalismi. En ole enää ainoa, joka päättää kodin tavaroista. Puolisoni ei ole minimalisti, mutta minä olen. Joudun tekemään kompromisseja, mutta nautin edelleen väljyydestä ja yksinkertaisuudesta.
  • Kulutuskriittisyys ja ekologisuus. Perusarvoni eivät ole muuttuneet mihinkään. Tavoitteenani on elää kestävästi ja kuormittaa maapalloa mahdollisimman vähän.
  • Säästäväisyys rahankäytössä. Enää en nuukaile, koska on pakko, vaan koska voin. Opettelen vasta suhtautumaan nelinumeroiseen kuukausipalkkaan. Etsin tasapainoa säästämisen, sijoittamisen ja mielekkään rahankäytön välillä.
  • Pohdiskelu. Seuraan maailmaa kummastellen, pyrin oppimaan uutta ja ymmärtämään itseäni ja muita ihmisiä koko ajan vähän paremmin.
  • Pyrkimys kohti parempaa versiota itsestäni. Monet ikuisuusongelmat ovat edelleen ratkaisematta, ja niiden ihmettelyyn blogi on oiva väline.

Tällä hetkellä voin hyvin. Takana on hyvä kesä ja edessä vakaa syksy – koronasta huolimatta. Elämänmuutokset ovat tuoneet paljon uutta pohdittavaa, joten uskoisin, että tänne alkaa jatkossa taas ilmestyä kirjoituksia. En vielä lupaa mitään tiettyä julkaisutahtia. Katsotaan, kuinka tämä tästä lähtee.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s