Loppuvuoden vaate- ja tavarahankinnat

Julkaisen raportin loppuvuoden hankinnoista optimisesti jo nyt pari viikkoa ennen vuodenvaihdetta. Aikeenani ei ole ostaa yhtään mitään enää ennen joulua eikä sen jälkeenkään. Toivon myös, etteivät omat tai puolison perheenjäsenet lahjoita mitään tavaraa, kun nyt ei ole tarvetta millekään.

Vaatehankintoja tuli marras-joulukuun aikana odottamaani enemmän.

Vaatehankinnat vuoden alusta:

Hankinta
Hinta
Kuukautisalushousut 3 kpl72,00
Mustat nahkakengät109,00
Ruskeat mokkasiinit111,00
Suutari20,00
Sukat 11 paria 30,80
Alushousuja 3 kpl37,70
Urheilutoppi35,90
Valkoiset nahkaballeriinat109,16
Viskoosinen juhlamekko13,70
Merinovillasormikkaat19,90
Villa-polyamidipanta6,85
Leggingsit 2 kpl25,00
Vihreä puuvillakauluspaita7,20
Pellava-t-paita8,70
Reppu85,00
Pitkävartiset villasukat28,00
Kashmir-villatakki85,00
Lyocell-kimonoaamutakki143,91
Kahdet alushousut19,80
Vaatebudjettia jäljellä31,38

Ostin kahdet puuvilla-elastaani-leggingsit käytettynä, ne tulivat tarpeeseen koti-/yövaatteiksi. Uutta kauluspaitaa en olisi ihan välttämättä tarvinnut, mutta kun olin Uffilla puolison kanssa, silmääni osui todella hyvän värinen pusero, jonka päätin heräteostaa. Paita tuli käyttöön. Pellavainen t-paita ei myöskään ollut välttämätön (vaateseurannan tuloksena jo totesin, että t-paitoja en tosiaankaan tarvitsisi lisää), mutta pellavatrikoomateriaali on kiinnostanut ja houkutellut jo hyvän tovin. Kun käytettynä vastaan tuli hyvän värinen ja -mallinen teeppari edullisesti, tein hankinnan ihan vain päästäkseni kokeilemaan. Paita on miellyttävä yllä, mutta hieman turhan läpinäkyvä.

Kolme vuotta vanhasta, entiseltä työntantajalta saadusta, ei kovin laadukkaasta mutta lähes päivittän käyttämästäni repusta hajosi jo toinen vetuketju. Sanoin repulle hyvästit ja ostin uuden (siis vähän käytetyn) ja tyylikkään kaupunkirepun. Hyvä ja laadukas ostos, ja sain repun suunnilleen puoleen hintaan uutena myytävään verrattuna. Reppuja minulla on kaksi muutakin, mutta useampi vuosi sitten hankkimani puuvillainen reppu on sen verran nuhjuisen näköinen jo, että se ei enää sovi siistin pukeutumisen kaveriksi. Toinen, nahkainen reppu taas on sen verran säkkimäinen, että siinä ei voi kuljettaa papereita niiden rypistymättä. Kaikilla on omat käyttötarkoituksensa, joten jokaisen olemassaolo on ihan perusteltu vaikkei ehkä täysin välttämätön.

Joulukuiset vaatehankinnat nousivat pimeän ja kylmän alkutalven tarpeista ja haluista. Ostin jonkun itseneulomat tosi kauniit pitkävartiset villasukat ihan vain kotisukiksi. Koti-iltoja lämmittämään ostin lisäksi käytettynä tosi pehmeän ja lämpimän pitkän kashmir-villatakin, joka on kaiken lisäksi oikein kauniin sävyinen. Kotimaisen vaatefirman Portugalissa ommeltu kimonotakki puolestaan oli puhdas mielihyvähankinta. Perustelin hankinnan itselleni sillä, että minulla ei ole aamu- tai kylpytakkia, ja tämä sopisi sellaiseksi. Mutta oikeasti ihastuin kankaan kuosiin ja väriin, ja kuvittelin muuttuvani elegantiksi pukiessani kimonon ylleni. Ja onhan se elegantti, vaikka minä en olekaan. Olen käyttänyt viime viikkoina joka päivä kotona hengaillessa joko kimonoa tai kashmir-neuletta lämpötilasta riippuen, ja nämä vaatteet ovat kyllä kohottaneet mielialaani.

Toivon mukaan vuoden viimeiseksi hankinnaksi jäävät pikaisesti tilatut alushousut, jotka todennäköisesti saapuvat vasta ensi vuoden puolella. Suurta tarvetta uusille pöksyille ei ollut, koska viimeksi tilasin alusvaatteita kesällä. Yksistä tuolloin tilaamistani housuista kuitenkin purkautui sauma, ja sain korvauksena 10 euron lahjakortin samaan kauppaan (tarjoutuivat myös korjaamaan viallisen tuotteen, mutta totesin, että korjaan ne itse nopeammin kuin mitä pakkaamiseen kuluisi aikaa). Lahjakortin jälkeen itse maksettavaa jäi parikymppiä.

Sitten vielä loppuvuoden tavarahankintoja, joita niitäkin kertyi yllättävän paljon.

HankintaHinta
Salaattilinko0,00
Vohvelirauta0,00
Kuivauskaapin tarvikkeet /221,40
Kori vaatekaapin seinälle /27,48
Langaton laturi /224,95
Hieromasauva46,80
Villainen satulasuoja13,70
Kiipeilytarvikkeita
193,00
Yhteensä307,33

Vohvelirauta ja salaattilinko tulivat vanhempieni luota kokeiluun ja taitavat jäädä meille. Salaattilinkoa käytetään nyt viikoittain ja se on kätevä sekä salaatin huuhteluun ja kuivaamiseen että säilytykseen. En kyllä uutena tuollaista muovihärpäkettä ostaisi, mutta kun nyt käytetyn sai niin mikä ettei. Vohvelirauta taas on ilahduttanut uunittomassa kodissa. Sillä on paistettu jo yhdet pullat ja yhdet piparit.

Kotiin tehtiin sellaisia hankintoja, jotka ovat tehneet arjesta hiukan sujuvampaa. Kuivauskaappia ei ollut, joten sellainen väsättiin. Tiskaaminen on ollut hankalaa, kun kaikki astiat on pitänyt kuivattaa tiskipöydällä. Vaatekaappi käytännöllistyi pikkuisen lankakorilla, johon voi laittaa sukat ja muut pienet vaatteet, jotka muuten pyörivät lattioilla. Kaksipaikkainen langaton laturi taas oli pidempiaikainen toive, joka on kyllä helpottanut johtosotkua. Hieromasauvan hankin omaksi ilokseni. Satulasuoja taas on ehdoton pakkasilla, jotta paikat eivät palele pyöräillessä. Ilokseni löysin sen käytettynä.

Urheiluun liittyviä hankintoja tein marraskuussa poikkeuksellisen paljon, sekä aineellisia että aineettomia. Latasin salikortin kolmeksi kuukaudeksi ja kävin köysikiipeilykurssilla. Pelkästään näihin meni reilusti toista sataa. Ostin melkein kahdella sadalla uusia kiipeilytarvikkeita: pari vuotta vanhat kiipeilykengät vaihtuivat uusiin ja paljon parempiin (tasoni nousi välittömästi pelkästään kenkien vaihdolla), ja ostin köysikiipeilyssä tarvittavat valjaat ja mankkapussin.

Nyt on kyllä viime kuukaudet törsäilty niin paljon, että suunnittelen ensi vuodeksi rajua vyönkiristystä ainakin siihen asti, että rupean taas tekemään kokopäiväisesti tai lähes kokopäiväisesti töitä. Tämän vuoden olen elänyt rahallisesti hyvin huolettomasti ja ostanut kaiken mitä olen tarvinnut sen kummempaa pohtimatta. Ja muutaman ei-välttämättömän halunkin olen toteuttanut. Myös palveluihin olen kuluttanut ennätysmäärän rahaa. Mikään tekemäni ostos ei ole erityisesti kaduttanut, mutta rahanmeno on alkanut hiukan ahdistaa. Juuri nyt tuntuu, etten tarvitse enkä halua yhtäkään uutta vaatetta tai tavaraa. Jonkinlainen ostolakko voisi hyvin olla paikallaan.

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s