Syys-lokakuun hankinnat

Puhelin tippui vessanpönttöön eikä toipunut siitä, joten uusi oli hankittava. Päätin aiemmasta poiketen törsätä upouuteen uusinta mallia olevaan puhelimeen. Järkeilin, että sen käyttöikä on pisin mahdollinen. Aiemmin, kun olen hankkinut vanhoja malleja käytettynä, harmillisen pian on tullut vastaan tilanne, jossa puhelimeen ei voi ladata enää uusia sovelluksia, koska puhelinta ei enää jossain vaiheessa pysty päivittämään. Nyt tuoreinta mallia myytäneen useamman vuoden ajan, minkä jälkeen puhelinta pystynee vielä käyttämään joitakin vuosia, jos kaikki sujuu hyvin. Toki on olemassa riski, että tämäkin puhelin hajoaa tapaturmaisesti, jolloin olisi ollut järkevämpää ostaa jonkun vanha tai edes viime vuoden malli. Aika näyttää. Hankin puhelimeen samalla kuoret ja panssarilasin vahinkojen varalle. Vanhan puhelimen annoin vaihdossa kierrätettäväksi, ja sain siitä muutaman kympin hyvitystä.

Ystävän häitä varten hankin uuden (käytetyn) juhlamekon. Olin koko kesän etsiskellyt sopivaa päällepantavaa, ja aivan viime hetkellä löysinkin tosi kauniin viskoosisen kukkamekon. Sen puen mielelläni toisiinkin juhliin päälle. Syksyä varten ostin lisäksi merinovillaiset hansikkaat (uutena) ja villapannan (käytettynä) tarpeeseen eli kadonneiden tilalle.

Papereiden järjestelyä varten ostin kokeilumielellä riippukansion, jota on hehkutettu muissa blogeissa. Kyllä se aika paljon paperia otti sisäänsä. En ole ihan varma, onko se hyvä juttu. Iso osa niistä papereista on kyllä varmaan sellaisia, mitkä pitäisi vaan heittää paperinkeräykseen. Mutta syystä tai toisesta niitä haluaa vielä säästää. Töitä varten ostin yhden materiaalin omasta pussista. Tämä on sellainen, joka saa mielellään kulkea mukanani jatkossakin, siksi ostin itse enkä laskuttanut pienestä summasta työnantajaa.

Rahaa kului tavallista enemmän ulkona syömiseen, ja lisäksi hankin lisää fysioterapeutin personal training -palvelua, joka on osoittautunut erittäin hyödylliseksi. Puolisen vuotta kustantaa n. 1500 euroa.

Pitääkin alkaa taas vähän katsoa, miten rahojaan käyttää. Tänä vuonna on tullut ennätyspaljon kaikenlaisia hankintoja niin lukumäärällisesti kuin rahamäärällisestikin. Nyt tulot ovat aiempaa matalammat, koska olen tiputtanut työtunteja opintojen takia. Rahaa pitäisi säästellä keittiöremonttia varten, ja tulevaisuuttakin. Toivottavasti ei tälle vuodelle tule enää isoja menoja.

Vaatehankinnat vuoden alusta:

HankintaHinta
Kuukautisalushousut 3 kpl72,00
Mustat nahkakengät109,00
Ruskeat mokkasiinit111,00
Suutari20,00
Sukat 11 paria 30,80
Alushousuja 3 kpl37,70
Urheilutoppi35,90
Valkoiset nahkaballeriinat109,16
Viskoosinen juhlamekko13,70
Merinovillasormikkaat19,90
Villa-polyamidipanta6,85
Vaatebudjettia jäljellä433,99
Vaatebudjetti riittänee reilusti loppuvuodeksi. Isoja hankintoja ei ole tällä erää luvassa.

Kooste syys- ja lokakuun muista tavarahankinnoista:


Hankinta
Hinta
Älypuhelin770,00
Panssarilasi26,90
Suojakuori24,90
Riippukansio19,90
Materiaali töihin5,00
Yhteensä846,70
Summa ei tunnu niin suurelta, jos sen jakaa kahdelle kuukaudelle…

2 Comments

  1. Saako udella mikä puhelin ja malli? Onneksi sait uuden.

    Ilman puhelinta ei pärjää!

    1. Ostin Applen uusimman mini-version. Edellinen puhelin (myös Applen) oli niin iso, ettei se pysynyt käsissäni, ja siksi sen näyttö oli aivan pirstaleina. Tämä on käteen juuri sopivan kokoinen. Ilman (äly)puhelinta ei tosiaan enää pärjää. Bussiliput, verkkopankit ja kaikki muukin kännykässä.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s