Heinäkuussa hirveästi hankintoja

Heinäkuussa iski ostoaalto. Toteutin paljon ostoslistallani pidempään olleita hankintoja, kotiin hankittiin kaikenlaista tarpeellista, ja muutama mielitekokin tuli täytetyksi.

Vaatehankintoja tuli alusvaateosastolle. Ostin alushousuja, urheilutopin ja sukkia kotimaisilta valmistajilta. Vaikka hiljattain ilmoitin tavoittelevani muovitonta vaatekaappia, näistä hankinnoista vain yhdet pikkuhousut ovat muovittomat (100% puuvillaa, toki kuminauha niistäkin löytyy). Ajattelin kokeilla, ovatko täysin puuvillaiset pöksyt paremmat tai vähintäänkin yhtä hyvät kuin elastaania sisältävät alkkarit, ja jos ovat, ostan niitä tulevaisuudessa lisää. Muut hankkimani alushousut ovat bambu-elastaani-sekoitetta, sukat puuvilla-elastaania ja urheilutoppi 100% keinokuituja.

Ostin myös jälleen uudet kengät. Etsinnässä on ollut mukavat balleriinat juhlakengiksi. Paljasjalkakenkäkaupasta löysin oikein sievät nahkaiset balleriinat, ja päätin ostaa ne, vaikkeivät ne olleetkaan aivan täydelliset. Etsin nimittäin mustia, mutta nämä olivat valkoiset. Oikeaa kokoa oli enää yhdet jäljellä, ja nämä olivat parhaat tähän mennessä sovittamani. Koska kyseisessä kaupassa koot ovat aina kortilla, tein tietoisesti ostopäätöksen sillä ajatuksella, että voin vielä rauhassa pohtia hankinnan toimivuutta ja tarvittaessa palauttaa kengät, jos totean, etteivät ne sovikaan vaatteisiini (lähtökohtaisesti ”voihan sen palauttaa” -ostaminen on huono idea – tämä oli poikkeustapaus!).

Vaatehankinnat vuoden alusta:

HankintaHinta
Kuukautisalushousut 3 kpl72,00
Mustat nahkakengät109,00
Ruskeat mokkasiinit111,00
Suutari20,00
Sukat 11 paria 30,80
Alushousuja 3 kpl37,70
Urheilutoppi35,90
Valkoiset balleriinat109,16
Vaatebudjettia jäljellä474,44
Tonnin budjetista vajaa puolikas jäljellä.

Tavarapuolen hankintoina ostin pyöräilykypärän, U-lukon ja kännykkätelineen polkupyörään (karttasovelluksen käyttöä varten). Kaikki tarpeeseen. Edellisen kypärän ostin melko tarkalleen kahdeksan vuotta sitten, senkin olen tainnut tallettaa blogiin tuolloin vuonna 2013. Kypärä on pudonnut jo niin monesti ja naarmuuntunut niin pahasti, että katsoin parhaaksi hankkia jo uuden. Mietin, kuuluuko kypärä vaatehankintoihin vai tavarahankintoihin, ja päädyin listaamaan sen tavarana, koska se on lain vaatima suojavaruste. Pyöräilyvälinelähetystä odottelen vielä saapuvaksi.

Yhteisesti hankimme puolison kanssa uuteen kotiin puolapuut (omistusasunnossa voi vihdoin toteuttaa omia visioita!) sekä harrastusvälineeksi slacklinen, josta on saatukin jo tuntikausia iloa kesäpäiviin ja siinä sivussa vähän keskivartalo- ja tasapainotreeniä. Tarpeellinen kodin hankinta oli muovilaatikot kellarisäilytykseen. Heräteostoksena hankimme kätevän teesihdin, joka osui silmään teepuodissa, uuden sihdin hankkiminen oli tosin ollut mietinnässä jo aiemmin. Puolison äidiltä taas saimme hänelle tarpeettoman pippurimyllyn hajonneen tilalle.

Tavarahankinnat heinäkuussa (yhteisistä tavaroista olen laskenut valmiiksi oman osuuteni eli puolet hankintahinnasta):

HankintaHinta
Pyöräilykypärä99,00
U-lukko34,90
Kännykkäteline19,90
Puolapuut /2164,90
Slackline /223,90
Muovilaatikot /239,97
Teesihti/25,00
Pippurimylly0,00
Yhteensä387,57

Heinäkuun aikana käytin yhteensä yli 600 euroa pelkkään tavaraan! Joitakin tarpeellisia kodinhankintoja sekä vaateostoja on vielä tulossa. Jospa kuitenkin kohta voisi taas pitää hiukan taukoa ostamisesta. Tähän kotiin ei enää kovin monta uutta tavaraa edes mahdu.

Oli heinäkuussa onneksi lähteviäkin tavaroita, nimittäin myin yhden joskus saadun, täysin käyttämättömän lakanan ja annoin pois toisen käytetyn. Lakanoita oli säilötty kaapeissa, vaikka ne eivät edes sopineet patjaamme.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s