Paras jäätelö

Loppukesän helteitä varten haluan jakaa kanssanne lempireseptini: banaanijäätelön.

jätski

Banaanijäätelö on hyvää sellaisenaan, mutta lisukkeet tuovat vaihtelua makuelämykseen. Kuvassa on annos banaani-vadelmajäätelöä. Nam!

Banaanijäätelö on paitsi valtavan hyvää myös terveellistä. Siinä ei ole yhtään lisättyä sokeria eikä mitään muutakaan mitä tarvitsisi vältellä (ellei satu olemaan allerginen banaanille…). Vain herkullista hedelmää ja oman maun mukaan lisukkeita. Tätä jätskiä voi syödä hyvällä omallatunnolla millä tahansa päivän aterialla, jälkiruuaksi, välipalaksi tai muuten vain. Ensimmäinen vaihe pitää tehdä viimeistään edellisenä iltana, jotta banaanit ehtivät jäätyä. Loput vaiheet tehdään hetki ennen tarjoilua.

Perusohjeeseen tarvitset vain kasan kypsiä banaaneita (kypsä tarkoittaa pilkullista/ruskettunutta, banaania, jossa ei ole vihreää väriä jäljellä. Myös ylikypsät banaanit voi taikoa jäätelöksi). Ohjetta voi tuunata lisukkeilla, mutta banaanijäätelö on sellaisenaankin hyvää. Yhteen annokseen käytän yleensä noin 1,5–2 banaania, mutta mikään ei estä sinua tekemästä isompaa tai pienempää annosta.

1. Kuori banaanit ja pilko ne 0,5–1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pakasta banaaniviipaleet.

2. Ota jäätyneet banaanit pakastimesta ja heitä ne joko sauvasekoittimen menevään astiaan tai tehosekoittimeen. Anna niiden sulaa sen verran, etteivät ne ole aivan kivikovia. Lisää pieni tilkka vettä. Tässä vaiheessa voit myös lisätä haluamiasi lisukkeita, kuten marjoja, kaakao- tai johanneksenleipäpuujauhetta, piparkakkumausteita, pähkinöitä, taatelia, muita hedelmiä…

3. Soseuta banaanit sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Varo ylikuumentamasta laitettasi, jos sen tehot eivät tahdo riittää: tarvittaessa pidä taukoa ja anna banaanien sulaa vielä vähän lisää. (Oma sauvasekoittimeni ei ole moksiskaan jäisistä banaaneista, mutta vanhempieni luona piti olla varovainen pienitehoisen sekoittimen kanssa.)

4. Siirrä jätski kulhoon/kulhoihin tai työnnä lusikkasi suoraan valmistusastiaan. Jos haluat olla oikein fiini, koristele annos valitsemillasi lisukkeilla.

5. Tarjoile ja nauti.

Mainokset

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s