Pidennä pesuväliä

Minä en käy suihkussa joka päivä. En välttämättä edes joka toinen päivä. Käyn suihkussa vain silloin, kun on tarvis. Käytännössä tämä tarkoittaa, että astun vesivanan alle, kun olen hikoillut tai on muuten klähmäinen olo, tai viimeistään silloin, kun hiukseni kaipaavat pesua.

Pitkähköstä suihkutteluvälistä huolimatta en ole likainen ja haiseva hippi (hajutuomarina toimiva kulta vakuuttaa minun tuoksuvan neutraalilta). Huolehdin henkilökohtaisesta hygieniastani ja puhdistan kriittiset kehonosani päivittäin. Kokovartalosuihkua en siihen tarvitse, vaan nopea lavuaarihuuhtelu on käytännöllinen joka-aamuinen rutiini.

Syitä suihkun välttelylle on monia. Vähentämällä suihkusessioita säästän vettä, lämmitysenergiaa ja pesuaineita. Ihonikaan ei vahingoitu jatkuvasta pesuaineilla läträämisestä, ja tuoksun itseltäni enkä esanssiselta tuttifruttipirtelöpläjäys-
suihkugeeliltä. Yksi syy on silkka mukavuudenhaluisuus: inhoan lämpimästä suihkusta poistumista, sitä seuraavaa palelemista sekä vaatteiden pukemista nihkeälle iholle.

Säästän myös aikaa. Kahden minuutin suihkut ovat tietenkin mahdollisia, mutta kuinka moni oikeasti selviää suihkuprosessista alle kymmenessä minuutissa? Omaa peseytymistäni hidastaa valtava hiusmassani. Pehkon läpikotaisin kasteleminen on hidasta ja työlästä. Samoin saippuointi ja huuhtelu. Ilmakuivuminen kestää kahdesta kolmeen tuntia, kuivainta taas en halua käyttää.

Tukan pesuvälin olen saanut sinnikkään työn tuloksena venytettyä kahdesta päivästä noin viiteen, eli pesen hiukset vain kerran tai kahdesti viikossa. Kulta väittää, että kuontaloni näyttää siistiltä vielä kuudentena ja jopa seitsemäntenäkin päivänä, mutta tunne päänahassa on silloin jo ikävän nahkea, joten vain harvoin viivyttelen pesua ihan niin pitkään.

Myös vaatteiden pesutahtia voi löysätä, jolloin luonnonvarojen säästymisen lisäksi tekstiilien käyttöikä pitenee. Tunnen ihmisiä, joiden vaatteet ilmeisesti saastuvat käyttökelvottomiksi muutamassa tunnissa, vaikka he eivät tee likaista tai fyysisesti raskasta työtä eivätkä muutenkaan hikoile tavallista enempää. Ihmettelen kovasti, miten he jaksavat pestä pyykkiä niin paljon.

Itse käytän vaatteita monta päivää ennen pyykkikasaan viskaamista. Farkut saattavat olla jalassa muutaman viikonkin. Useimmiten tuuletus riittää raikastamaan vaatteet käyttökertojen välillä. Nuuhkaisemalla on helppo määrittää, sopiiko vaate vielä käytettäväksi vai onko sen aika päästä jo pesuun (alushousut ja sukat on toki hyvä vaihtaa päivittäin, niitä en sen enempää nuuhki).

Minun mielestäni monet suhtautuvat hygienia-asioihin aivan liian tosissaan ja jopa neuroottisesti. Puhtaudesta huolehtiminen on tietenkin tärkeää oman ja muiden terveyden sekä yleisen viihtyvyyden vuoksi. Harva kuitenkaan likastuu arjessa niin läpikotaisin, että päivittäin tarvitsee viettää puolta tuntia suihkussa. Tervettä järkeä ja omia aistejaan voi käyttää huomatakseen, että vähempikin peseminen saattaa riittää.

Onko päivittäinen suihku sinusta välttämättömyys? Entä miten pitkään vaatteita voi pitää ennen pesua?

Mainokset

24 thoughts on “Pidennä pesuväliä

 1. Olen itsekin ihmetellyt valtavia pyykkivuoria joita normaaleille, aikuisille ihmisille kertyy. Itse pesen normaalia vaatepyykkiä noin koneellisen viikossa. Paitaa voin käyttää hyvin kaksi tai kolme päivää, housuja pidempäänkin. Välillä pesen jonkun asian käsin, jos todella haluan/tarvitsen sen seuraavaksi päiväksi eikä pyykkiä muuten ole tarpeeksi.

  Suihkussa käyn vaihtelevasti. Kolme päivää on maksimiaika hiustenpesun välillä. Tämän olen saavuttanut siirtymällä käyttämään hiustenpesussa pääsääntöisesti marseille-saippuaa. Liukkaat ja raskaat hiukseni saavat selkeästi ryhtiä saippuapesussa eivätkä näin rasvoitu niin helposti. Tavallista shampoota käytän silloin kun on kiire tai en vain jaksa käyttää saippuaa (siinä menee hieman kauemmin kuin nestemäisellä shampoolla pestessä).

  Bakteerit ja lika on ihmiselle kuitenkin luonnollista ja terveellistä, tiettyyn rajaan saakka tietenkin, ja se pitäisi jokaisen muistaa.

  • Kiitos kommentista!

   Minulla pyykkiä riittää vain 1-2 kertaa kuussa pestäväksi. Pyrin täysiin koneellisiin, ja koska asun yksin enkä tosiaan heitä kerran käytettyjä vaatteita pyykkiin elleivät ne haise, pyykkiä kertyy hitaasti! Mieluummin näin kuin että pitäisi pyörittää konetta jatkuvasti.

   Niinpä, on ihan unohdettu, että ihminen tarvitsee bakteerikantaa kehoonsa ja ympäristöönsä. Osa bakteereista on ”hyviä” ja tarpeellisia terveydelle. Niistä ”huonoistakin” on hyötyä vastustuskyvyn vahvistamisen muodossa.

 2. Olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä! Kunhan vaatteissa ei ole tahroja, ne raikastuvat hyvin tuulettamalla. Lisäksi on älytöntä kuinka paljon päivittäinen suihkussakäynti kuluttaa vettä ja sähköä, ja siten myös lompakkoa.

  • Kiitos kommentista!
   Hyvä pointti, että jatkuva peseminen voi myös käydä kukkarolle. Toisaalta aika moni kerrostaloasukas maksaa kiinteää vesimaksua, mikä uskoakseni lisää veden tuhlailua, kun siitä ei sen enempää kuitenkaan laskuteta.

   Minusta olisi reilua, jos vedestä laskutettaisiin kerrostaloissakin kulutuksen mukaan. Minulla olisi varmaan keskimääräistä pienempi vesilasku, eikä minun enää tarvitsisi kustantaa muiden läträämistä.

 3. En itsekään käy päivittäin suihkussa, mutta tukkani vaatii pesua joka toinen päivä. Siksi minua kiinnostaisikin kuulla, millä keinoilla olet saanut pidennettyä pesuväliä ja mitä ainetta käytät hiustesi pesuun?

  Minulla pyykkiin lähtee päivittäin sukkien ja alushousujen lisäksi myös aluspaita (käytin ennen toppeja esim. neulepuseron alla, mutta siirryin sitten t-paitoihin, jotta neuleita tai muita puseroita ei tarvitse pestä niin usein). En hikoile mielestäni mitenkään erityisen paljon, mutta toistaiseksi en ole onnistunut löytämään sellaista deodoranttia, jota käyttämällä aluspaitaa ei tarvitsisi vaihtaa päivittäin. Alumiinia sisältäviä antiperspirantteja kun yritän välttää… Etsiskely jatkukoon!

  • Mantin kirjoitus oli kuin suoraan minulta. Aluspaitaa ei vaan voi käyttää kuin päivän. Eli jos dödön etsintä tuottaa tulosta, olen kiinnostunut myös kokeilemaan. 🙂

   • Minulla on käytössä DeoCrystal -dekkis, joka on täysi luonnontuote, sisältää mineraaleja, jotka neutralisoivat bakteerien aiheuttamaa hienhajua. Toimii! Itse liikun päivittäin hikiseksi asti, joten siksi minun on käytävä lähes päivittäin suihkussa, mutta hiustenpesua venytän, joten suihkusessiot ovat oikeasti minuutin mittaisia, kastelu, saippuan levitys ja huuhtelu. Tällä hetkellä käytössä on vanha suihkugeeli, mutta seuraavaksi ostan kemikaalittoman saippuan, säästyy luonto sekä iho 🙂

  • Kiva, että kommentoit!

   Sain hiusten pesuväliä pidennettyä ronskisti vain sietämällä sitä, että joskus hiukset ovat vähän rasvaiset. Kesällä välin venyttäminen voisi olla helpompaa, kun ei tarvitse pitää pipoa eikä olla aina edustuskunnossa, mutta tämä 5-7 päivään pidentäminen tapahtui oikeastaan pikku hiljaa syksystä kevääseen. Huomasin, että hiukset saa näyttämään puhtaammilta pidempään, kun niitä vähän tupeeraa ja laittaa sitten kiinni. Ja kun päänahkaa pesee vähemmän, se tuottaa pikku hiljaa vähemmän ja vähemmän rasvaa. Pään hiplailun välttäminen auttaa myös.

   Hankin noihin aikoihin myös luonnonharjaksisen (villisika-) hiusharjan, jonka koin muovista harjaa paljon paremmaksi. Kadotin harjan ja sain tilalle puupiikkisen. Tähän harjanvaihdokseen hiukseni eivät reagoineet mitenkään. Muoviharjaa en kuitenkaan enää käyttäisi, se tuntui sähköistävän ja rasvoittavan hiuksia enemmän. Päätelmäni: luonnonkuituinen hiusharja on parempi.

   Olen käyttänyt milloin mitäkin perussampoota, välillä nestesaippuaakin, jota tosin on hiukan vaikeampi saada levitettyä isoon tukkaan, koska se ei vaahtoa niin hyvin, mutta puhdistaa yhtä lailla. Jotkut suosittelevat palasaippuaa hiuksiin, mutta siitä minulla ei ole vielä kokemuksia. Hoitoainetta en ole käyttänyt vuosiin, koska uskon sen edesauttavan hiusten rasvoittumista. Ja eikös päänahan tali ole ihan ilmaista luomuhoitoainetta. 🙂

   Oletko muuten kokeillut tehdä itse deodoranttia? Minä olen saanut hajut kuriin tällä ohjeella: https://sopivasti.wordpress.com/2013/06/06/luonnollista-kauneutta-ii-kookosdeodorantti/. Lisäksi käytän mielelläni kainaloista väljiä vaatteita, joihin hiki ei tartu niin herkästi. Olen huomannut, että tiukoissa ja varsinkin tekokuituisissa paidoissa hajua ilmenee nopeasti, vaikka ei edes hikoilisi.

 4. Jos vaatteessa ei ole näkyviä tahroja, eikä se haise tunkkaiselle, silloin en pese sitä. Poikkeuksena tietenkin alkkarit ja sukat, jotka vaihdetaan päivittäin.

  Suihkuttelun kanssa olen ajautunut (raskauksien ja imetysten kierrossa = hormonimuutokset?) valitettavaan tilanteeseen, jossa en ilman hiusten pesua pärjää kuin päivän. Hiusten pesu lisäksi on sen verran hankalaa hommaa muutoin kuin suihkussa, joten käyn kokovartalosuihkussa päivittäin, mahdollisimman nopeasti, mutta meneehän siinä muutama minuutti aina kuitenkin. Aikoinaaan pärjäsin pari-kolme päivää ilman hiusten pesua. Olen monesti yrittänyt pidentää pesuväliä sinnikkäästi, mutta tulosta ei vaan ole tullut, en tiedä, miksi. Marseille-saippuaa olen myös minä käyttänyt useita kuukausia kerrallaan, mutta sekään ei ole auttanut pesuvälin lyhennyksessä. Lisäksi siitä jää sellainen vähän nahkea tunne hiuksiin, joka saa nopeasti hiukset tuntumaan likaisilta.

  Vartalon pesuun käytän oliiviöljysaippuaa (palasaippuaa siis), jota voin suositella. Se on aika samanlaista kuin Marseille 🙂 Iho kiittää!

  • Kiitos kommentista!
   Hormonit voivat tosiaan vaikuttaa hiusten (kuten ihonkin) rasvoittumiseen. Voisiko olla, että siinä tapauksessa pesuväliä on miltei mahdotonta pidentää ja tilanne tasoittuu, kun hormonitoiminta taas palautuu? Jotkut kaverini käyttävät kuivashampoota, jotta ei tarvitsisi vesipestä hiuksia niin usein. En ole kokeillut, mutta voisiko siitä olla sinulle apua?

   • Kiitos vinkistä ja muistutuksesta, olen itsekin joskus miettinyt, josko kuivashampoo auttaisi tilanteesta pois. Taisi silloin aikaisemmin kemikaalit, tms. tökkiä kyseisessä tuotteessa, kun se jäi ostamatta, mutta taidampa harkita vielä uudemman kerran ja ihan oikeasti kokeilla! 🙂

    • Jotkut käyttävät perunajauhoa kuivashampoona (jos on tummat hiukset, joukkoon sekoitetaan kaakaojauhetta). Edelleen, en ole kokeillut miten toimii, mutta ainakaan ei ole huolta kemikaaleista! 🙂

 5. Kyllä meillä puhutaan kuukausista eikä viikoista farkkujen pesuvälin suhteen, vaikka kierrossa olisivat kerrallaan vain yhdet per henkilö. Eiväthän ne miksikään mene jollei niihin tule näkyviä tahroja. (Tietysti jos housut ovat huonolaatuiset ne alkavat lököttää pian ja vaatia pesua ryhdistyäkseen.) Linkittäisin aiheesta tutkimukseenkin mutta en muista mistä sen luin – vaikka ihan käytännön järjellä meillä tuo pesuväli on muodostunut ennen mitään tutkimusten lukemista =)

  • Kiitos kommentistasi!
   Minulla usein housujen pesemiseen liittyy juuri tuo ryhdistäminen. Kokemukseni mukaan hyvätkin farkut löystyvät käyössä, ja välillä pesen ne, jotta ne hiukan taas kutistuisivat (johtuu ilmeisesti elastaanista, joka tekee housuista mukavammat päällä ja neuloksesta pehmeämmän eli löysemmän). Minulla on myös paha tapa pyyhkiä käsiä housuun, niin ne housut ovat usein ihan oikeasti likaisetkin sen takia. 😀 Pesen pyykkiä 1-2 kertaa kuussa, ja yleensä silloin heitän myös farkut pesuun, jotta saan koneen täyteen. Nyt tosin en ole pessyt monivuotisia lempifarkkujani koko kesänä, koska ne näyttävät puhkikulumisen merkkejä ja pelkään pesun kuluttavan ne loppuun. Siihen en ole vielä valmis. Kulta pesee omia housujaan todella harvoin, eivätkä tummat housut ole siitä moksiskaan. Jossain vaiheessa oli netissä juttua, että farkkuja ei pitäisi ikinä pestä vaan laittaa pakastimeen. Sitä en ole kokeillut.

 6. Mä käyn suihkussa yleensä kaksi kertaa viikossa, poikkeuksena hellekaudet, jolloin käyn päivittäin tai joka toinen päivä, mutta silloinkaan en pese hiuksiani kuin kolmen päivän välein. Joskus saattaa venähtää hiusten pesu viidenteen päivään. Hiukset mullakin pitkät ja paksut, ja kuivuminen kestää monta tuntia. (En edes omista hiustenkuivainta.)

  Sukat ja alushousut vaihdan joskus pari kertaa päivässä, joskus käytän niitä pari päivää. Lyhythihaiset paidat menee myös välillä pesuun puolen päivän käytön jälkeen, välillä kolmen tai neljän päivän. Pitkähihaiset paidat, hameet ja housut sen sijaan on käytössä viikon – puoli vuotta ennen pesua.

  • Kiitos kommentista!
   Minullakaan ei ole koskaan ollut hiustenkuivainta eikä muitakaan kuumia hiuslaitteita. Inhottaa ajatus siitä, miten kuumuus tuhoaa hiukset pikku hiljaa. Ilmakuivuminen vie pitkään ja siksi hiusten pesua pitää vähän suunnitella. Toisaalta ilmakuivatellessa ei ole vangittu peilin eteen vaan voi puuhastella ympäri asuntoa ja kesällä mennä uloskin, jolloin vesi haihtuu paljon nopeammin.

 7. Tää on sellanen kela, missä mun pitäis skarpata, tää vaatekierto. Paitoja, joilla on suora kontakti kainaloon, käytän yleensä pari-kolme päivää. Päällyshuppareita ym. reilun viikon, mut niitä on kierrossa usein useampi, niin että pesemättä vaate saattaa olla aika pitkäänkin, muttei ole käytössä joka päivä. Housuja käyttäisin – jos siis käyttäisin niitä putkeen, enkä yksittäisiä päiviä kerrallaan -varmaan noin viikon tai puolitoista. Villatakit mene pesemättä puolisen vuotta tai vuosia, kun ne ei koske ihoon juuri ollenkaan (villa kutittaa, joten käytän sitä vain niin, että on jotain puuvillaista välissä).

  Mutta olen niin tarkka päivän asustani, että en tosiaan oikein kykene käyttämään samaa asua monta päivää putkeen vain likaisuus-puhtaus-faktorin mukaan – siksi puolipitoisten vaatteiden läjä on hurja, ja sieltä voi löytyä kuukausiakin vanhoja rättejä, joita olen käyttänyt päivän. Haluaisin muutoksen tähän – se voisi auttaa myös selvittelemään, mitkä vaatteistani ovat käyttökelpoisia ja muodostavat tasapainoisia kokonaisuuksia, ja mitkä joutaisivat kiertoon. (Ei mikään! Ei mikään! Rakastan niitä kaikkia, en tahdo luopua yhdestäkään! My preciousss…)

  Suihkuttelen joka toinen päivä, jos liikun ihmisten ilmoilla, ja/mutta jos jaksan pestä tukan shampoon sijaan oliivisaippualla, voin mennä kolmekin päivää, ja pesuaineesta riippumatta neljäkin, jos en mene kauppaa kauemmas. Tosin helteen aikaan jäin koukkuun pikaisiin iltasuihkautuksiin, joilla pesen dödöt kainaloista.

  Mulla on hirveän nopeasti kuvuva, ohuehko ja ilmava tukka. Sikäli siis joka toinen päivä suihkuttelu ei haittaa. Talvisin pakkasilmalla ihoni kuivuu kutisevaksi, joten silloin viimeistään nuo iltasuihkut vaihtunee taas kainalopesuihin lavuaarilla.

  • Kiitos kokemuksistasi!

   Minäkin hukuin ennen puolipitoisiin vaatteisiin. Silloin minulla oli ylipäätään paljon (liikaa) vaatteita ja vaihtelin asua pitkin viikkoa, koska niin ”kuului” tehdä. Jostain syystä en aina muistanut/jaksanut penkoa puolipitoisten pinoa läpi löytääkseni puhtaahkoja vaatteita, vaan otin yleensä kaapista putipuhtaan. Läjä kasvoi, kunnes laitoin kaikki vaatteet pyykkiin riippumatta siitä, miten paljon niitä oli käytetty. Eli monet vaatteet päätyivät kuitenkin vain yhden käyttökerran jälkeen pesuun vaikka olisivat kestäneet useammankin käytön.

   Vaatteita vähennettyäni tilanne on muuttunut hallittavammaksi. Käytän vaatteita perusteellisemmin ennen pyykkiin heittämistä. Olen pyhittänyt yhden laatikon puolipitoisille ja katson sieltä aina ensimmäiseksi, kun olen laittamassa uutta asua päälle. Enää en pelkää pitää monta päivää peräkkäin samaa asua, mikä auttaa pitämään puolipitoisten pinon pienenä. Minä en kiinnitä juuri muiden ihmisten pukeutumiseen huomiota, joten oletan, että muitakaan ei kiinnosta minun pukeutumiseni (jos jotakuta häiritsee, en välitä :D). Uskon kuitenkin ymmärtäväni vaatetuskailusi, sillä siinä on paljon samaa kuin minulla oli aikana ennen minimalismia!

   • Heheh, mä olen kyllä kiinnostunut muiden pukeutumisesta (;)) mut en sillee tuomitsevasti vaan sillee, et olen vaateihminen, piste. Mun työt liittyy usein myös vaatteisiin, et ominaisuus on myös tarpeellinen.

    ”Ennen minimalismia”, toinen heheh. Olen tykönäni mietiskellyt, etten tiedä, saako minusta kunnon minimalistia lopulta kuitenkaan. Siis totta kai olen nuuka, pihistelijä, enkä osta juuri mitään koskaan, varsinkaan uutena… mutta olen kutenkin sellainen dyykkarirota, joka hiukan keräilee kamaa ympärilleen. ”Pyrkimyksiä kohtuullisuuteen,” lukee blogissa. Köyhäilijä voisi sopia minuun paremmin. Pyrin toki kohti minimalismia, mutta matkaa on vielä.

    Ihailen oikeita minimaslisteja ja kunnon karsijoita, mut rakkauteni vaihteluun taistelee esim. vaatteiden radikaalia vähennysoperaatiota vastaan. Sen sijaan haluaisin kirjoittaa postauksen, jossa mehustelisin, mitä kaikkea olen saanut ilmaiseksi ja miten 😀

    Luulen, että mun ilmaisistakin vaatteista muodostuisi jo ns. puvusto 😀 ainakin viime kierrätystehtaalta tarttui mukaan kokonainen asukokonaisuus, tosin ei ehkä yhteensopivin mahdollinen.

    • Ei siinä minusta mitään vikaa sinänsä, jos on kiinnostunut vaatteista ja tarkkailee muiden pukeutumista! Itsekin huomaan usein, jos jollain on jotain mielestäni erityisen kivannäköistä päällä, ja yleensä silloin kommentoinkin. Viittasin juuri tuollaiseen ”tuomitsevaan” tarkkailuun, jollaista ainakin koulukaverit aikoinaan harrastivat (”hyyyi tolla on taas sama paita päällä eikse ikinä ota sitä pois”). 😀

     En näe syytä, mikset voisi yhdistää minimalismia, ”köyhäilevää” dyykkiaatetta ja vaihtelunhalua. Entä sitten, jos vaatevalikoimasi on suurempi kuin on ihan välttämätöntä? Pyrkimys kohtuullisuuteen on yksinkertaistamisen ydin. Jos käytät kaikkia vaatteitasi ainakin joskus, ei niistä tarvitse väkisin luopua vain karsimisen vuoksi.

     Niin, kukapa ei iloitsisi ilmaiseksi saaduista hyvistä tavaroista – minimalisti vain osaa tunnistaa niistä helmet ja kotiutettaviksi kelpaavat eikä hyväksy ihan kaikkea hoteisiinsa. Kirjoita ihmeessä ilmaistavaroiden tarinoista! Minä ainakin lukisin niistä kiinnostuneena. 🙂

 8. Minulla on paha tapa pestä vaatteita liian usein. Kahden hengen taloudessa pyykkiä tulee ehkä kolme, joskus neljäkin koneellista viikossa ja lisänä vielä lakanapyykki ehkä joka toinen viikko.

  Pyykkien määrä johtuu lähinnä siitä, että inhoan puolipitoisia vaatteita. En halua laittaa niitä kaappiinkaan puhtaiden sekaan, mutta niille ei ole muuten mitään järkevää paikkaa, joten päätyvät siksi pesuun.

  Tähän olen yrittänyt kesän ajan tehdä pientä parannusta ja olen siis yrittänyt vähentää pyykkien määrää. Puhtaita, kerran pidettyjä vaatteita kun on oikeasti ihan turha pestä.
  Sukat, alusvaatteet ja miehen t-paidat menee pyykkikoppaan joka päivä. Muut sitten 2-3 päivän pidon jälkeen, farkut tosin harvemmin. Mutta näiden muiden vaatteiden pesuväliä yritän pitkittää.

  • Kiva, että kommentoit.

   Puolipitoiset vaatteet ovat kinkkisiä! Usein ne kertyvät epämääräiseen pinoon tuolin päälle ja siitä lattian kautta pyykkiin. Pystyisitkö raivaamaan jonkun hyllyn tai laatikon pelkästään puolipitoisille vaatteille? Minua sellainen systeemi on auttanut huomattavasti.

 9. Pidemmät pesuvälit ovat tosiaan hyvää säästöä, järkevästi toteutettuna. Vinkkaisin vielä puolipitoisten vaatteiden pulmaan: kannattaa pyrkiä siihen että mahdollisimman monet vaatteet sopivat yhteen. Ei tarvitse ottaa puhdasta vaatetta käyttöön pelkästään siksi että saisi asun valmiiksi. Huomasin tämän kun olin tehnyt pukeutumisessani ”remontin”: suurin osa vaatteistani on nykyisin mustia ja harmaita. Kaikissa paidoissa on tarpeeksi pitkä helma. Suurimmassa osassa vaatteita ei ole kuvioita jotta ei tule kuosien yhdistelypulmia. Tylsää, mutta ah niin toimivaa.
  Puolipitoiset vaatteet majailevat makuuhuonessa olevalla tuolilla. Paitsi jakut ja suorat housut naulakossa henkarilla. Kerrallaan käytössä mielellään vain pari neuletta ja yhdet/kahdet farkut.
  Remontin jälkeen on miultakin jäänyt pois ”päivän nasuilu”. Kunhan vaatteet sopivat kantajalleen ja tilanteeseen, niin harvemmin niihin tulee erityisemmin kiinnittäneeksi huomiota. Ihan hyvin voi pitää samoja kunnes ne on likaisia.

  • Kiitos kommentista!

   Hyviä vinkkejä. Yhdisteltävyys on toimivan vaatekaapin a ja o. Jos tykkää väreistä, ei niistäkään ole pakko yhdisteltävyyden nimissä luopua. Valitsee vain värejä, jotka sopivat keskenään yhteen. Minulla on tämä prosessi vielä kesken, koska omistan monia melkein täydellisiä vaatteita, joiden loppuunkulumista odottelen, ennen kuin korvaan ne juuri täydellisillä eli hyvänvärisillä, istuvilla ja toisiinsa sopivilla vaatteilla. Minäkin olen alkanut vältellä kuvioita ja erityisesti tekstejä vaatteissa. Ne kaventavat vaatteen käyttömahdollisuuksia, ja koen varsinkin rinnustekstit kiusallisen huomiotaherättäviksi.

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s