Hyvä sää on asennekysymys

Sää on kenties yleisin puheen- ja valituksen aihe. Aina on joko liian kylmä tai liian kuuma, liian märkää tai liian kuivaa. Koskaan sää ei ole hyvä eikä ikinä tietenkään sovi juuri omiin menoihin.

Olin hiljattain vieraana rippijuhlissa. Juhlapäivänä oli viileää ja sateista, mikä harmitti varsinkin isäntäväkeä. Koko ajan he muistivat kurkkia ikkunasta ulos ja voivotella, miten huono sää sattuikin. Olisi ollut niin kiva olla ulkona.

Niinpä kai, mutta minkäs teet. En oikeastaan usko, että ketään juhlavierasta haittasi olla sisällä. Ainakin minusta juhlissa miljöötä tärkeämpää ovat ihmiset ja tarjoilut. Sisällä ei sitä paitsi lennä ötököitä kuohuviinilasiin eikä tuuli nappaa lautasliinaa mukaansa.

Säätä ei voi valita, mutta asenteen voi. Jos vapaapäivälle osuu rankkasade, ei kannata masentua vaan miettiä, mitä kivaa voi tehdä sisätiloissa. Ehkä rento pyjamapäivä onkin tervetullutta vaihtelua hektiseen elämään. Seuraava hellepäivä tuntuukin taas kaksin verroin arvokkaammalta.

Sään ei tarvitse myöskään täysin sanella, mitä voi tehdä ja mitä ei. Rohkea vetää sateella ylleen kumisaappaat ja sadeviitan ja marssii läheiselle jäätelökioskille piristämään jätskimyyjän hiljaista päivää. Sääilmiöistä selviäminen on pitkälti ihan pukeutumiskysymys.

Kesäpäivät ovat Suomessa usein koleita, mutta se ei tarkoita, etteikö kesästä voisi nauttia. Joka sää voi olla hyvä sää. Lämmintä päälle ja hymy huuliin vain!

Harmistutko sinä säästä?

 

Mainokset

2 thoughts on “Hyvä sää on asennekysymys

  1. Kirjoittelinkin jo tuossa juhannusturhautumisestani. Kesä on ollut viileä ja itsellä se on aiheuttanut ehkä ongelmia, koska pitkitin lämpimien vaatteiden takaisinkaivamista (itsepäinen minä). Kun vaatetus on kunnossa (ei palele eikä kastu) niin sadesääkin on kiva 🙂

    • Toinen ääripää onkin, että säästä huolimatta on PAKKO tehdä jotain, koska niin vain kuuluu. Joskus kannattaa katsoa ulos ikkunasta ulos ja muuttaa omia suunnitelmia sään mukaan. Minä pidän kesälläkin muutamia lämpimiä vaatteita käden ulottuvilla, koska en ikinä luota Suomen kesään. 😀

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s