Tavarat tekevät kodin

Minimalisti paljastaa kotinsa – katso kuvat!

IMG_6730Kas tässä uusi pikku kämppäni ennen sisäänmuuttoa. Huone näyttää steriililtä ja kolkolta ilman tavaroita.

IMG_6737Ja tässä sama asunto muuton jälkeen, kun suunnilleen kaikki tavarat ovat löytäneet paikkansa. Tunnelma on melkoisen erilainen.

Sanoi kuka minimalisti mitä tahansa, minä olen sitä mieltä, että tavarat tekevät kodin. Koti tuntuu kodilta siksi, että sen sisällä on tuttu ja turvallinen olo. Tuttuus uuteenkin asuntoon tulee omista huonekaluista, tekstiileistä, kasveista ja taiteesta. Siitä, että omat mieltymykset sekä harrastukset saavat tilaa ja että myös tärkeät ihmiset tuntevat itsensä tervetulleiksi.

Minun on vaikea uskoa, että kukaan viihtyy laitosmaisen valkoisessa, lähes kalusteettomassa tilassa. Itse nimittäin kaipaan väriä ja elämää soppeeni. Turhaa tavaraa en huoli, mutta täyttä tyhjyyttä (paradoksi?) en myöskään siedä. Esillä saavat olla kauniit ja tärkeät asiat. Piiloon laitan ne tärkeät asiat, jotka esillä ollessa tekisivät yleisilmeestä sotkuisen. Muut asiat eivät kotiini sovikaan.

Minimalistinkin koti voi olla viihtyisä ja värikäs, eikä sitä ensisilmäyksellä välttämättä edes tunnista erityisen vähätavaraiseksi. Kannustankin kodin sisustamisessa terveeseen, järkevään materialismiin oman viihtyvyyden lisäämiseksi. Se ei kuitenkaan ole tekosyy ostaa kaikkea mahdollista ihanaa ja kaunista kotia koristamaan. Vain ne tärkeimmät.

Mikä sinun mielestäsi tekee kodista kodin?

Mainokset

23 thoughts on “Tavarat tekevät kodin

 1. Kaunis koti! Olen samaa mieltä että tavarat tekevät kodin, ja huonekaluissa hyvä määrä on usein se hotellihuonemainen, kuten sinullakin.

 2. Kaunis koti ja erityisesti ihania ovat nuo vihreät tuolit ja monet viherkasvit 🙂

  • Kysyisin vielä että mitä kasveja sulla on noissa amppeleissa ja mikä tuolla oikeanpuoleisella ikkunalaudalla rönsyilee yli? Kivannäköisiä, mahdollisesti voisin hommata itsellenikin 🙂

   • Kiitos. Itse maalatut tuolit ovat minunkin mieleeni. 🙂
    Oikeanpuoleisessa amppelissa on kultaköynnös, ja alla rönsyilee rönslilja. Vasemmanpuoleinen amppeli taitaa olla jonkin sorttinen juoru. Minusta viherkasvit ovat mahtavia, parantavat huoneen viihtyvyyttä ja hengitysilmaakin!

 3. Hyvin erilaista kuin meillä! 🙂 Näyttää kotoisalta, ensin hyvinkin runsaalta, mutta kun tarkemmin katsoo, esillä on vain niukasti varmastikin tarpeellisia tavaroita. Itse pidän pelkistetymmästä sisustuksesta kuin sinä, mutta en myöskään ääripään modernista ja ”kliinisestä”.

  • Kiitos kommentista! Runsaus tulee varmaan juuri noista väreistä ja kuoseista. Jos olisin valinnut neutraalit värit, luulen, että huone näyttäisi tyhjemmältä. Onneksi kotonaan voi sisustaa juuri kuten tykkää, yksi pelkistetymmin, toinen räväkämmin. 🙂

 4. Erittäin kaunista! 😀

  Itse pidän kyllä ns. tyhjällä tilalla sisustamisesta. Mutta silloin tilan itsessään pitää olla erityisen kaunis. Esim. jugend talojen kauniit korkeat (ja suuret) huoneet kauniine erkkereineen, jne. ovat jo sellaisinaan hyvin kauniita ja niihin ei montaa väriä ja/tai huonekalua edes tarvitse. Toisaalta kauniita ovat huoneet, joissa suuret ikkunat ja luonto itsessään ikkunan toisella puolella toimivat alati muuttuvana ”sisustuselementtinä”. Tosin ”tyhjällä tilalla” sisustaessa tilaa ja valoa pitää olla tarpeeksi paljon…

  • Hups! Anteeksi, tuli väärä hymiö… Tarkoitus oli laittaa 🙂 , eikä mikään ”röhönauru”…

   • Kiitos kommentista!
    Hyvä huomio, että tyhjällä tilalla asunnon kauniit puolet pääsevät paremmin esille. Edellisissä asunnoissani on ollut huomattavasti enemmän tyhjää tilaa ja erityisesti valkoisia seiniä, mutta ei niissä kyllä ollut mitään erityisen kaunista, jota tyhjä tila olisi korostanut hyvällä tavalla. Nyt on tuo tumma tehosteseinä, joka on nätti sellaisenaan ilman mitään ripustuksia. Myös kaunis lattia saa olla paljas eteistä lukuunottamatta.
    Onneksi ei väärästä hymiöstä kovin pahoja väärinymmärryksiä päässyt syntymään. 🙂

 5. Erittäin kaunis ja persoonallinen koti. 🙂 Vallilan verhot – toimii aina 😀 erinomainen esimerkki siitä, että ei minimalistin koti ole kolkko tai tyhjä. Myös mittasuhteita ja rytmiä on mielestäni käytetty erinomaisesti, jolloin tila ei näytä pieneltä ja ahtaalta:) kodista tekee kodin sen tuntu. Voit ostaa kotisi täyteen kaikkea sisustuslehtien tavaraa, mutta jos et TUNNE sitä OMAKSI kodiksesi, ei sitä trendikuosikaan tee.

  • Kiitos!
   Sisustamisen rytmistä en oikeastaan tiedä mitään, mutta siihen tulokseen olen tullut, että pieneen asuntoon kannattaa mieluummin sijoittaa muutama iso huonekalu kuin paljon pikkuruisia mööpeleitä. Olin valmis vaihtamaan joko sängyn tai ruokapöydän tarvittaessa pienempään, mutta molemmat mahtuivatkin onneksi oikein hyvin.

   Ihan totta, että vaikka sisustuslehdissä on kauniita asuntoja, ei niitä orjallisesti kopioimalla saa itselleen kotoisalta tuntuvaa kotia. Inspiraatiota voi hakea, mutta trendien sijasta kannattaa seurata omaa makua.

   • Tervetuloa vaan lukemaan 🙂 rytmin miellän itse niin, että kalusteilla on tietty sopiva välimatka, kuten kodissasi on. Ja olen samaa mieltä isoista huonekaluista, ne vain toimivat paremmin pienessä tilassa. Itseäni tällä hetkellä harmittaa parvekkeeni, joka on noin neljä kertaa isompi kuin vanha parveke (joka oli todella pieni) ja nyt pieni ruokapöytä näyttää todella tyhmältä isossa tilassa..

    • Pienet huonekalut eivät ilmeisesti sovi oikein mihinkään tilaan. 😀 Oih, näin kesällä kaipaisin minäkin parveketta!

 6. Näyttääpä kotoisalta 🙂 muistuttaa niin kovasti sitä 20 neliöistä aiempaa asuntoamme. Sama lattia, sama oviaukon, ikkunan, sängyn ja keittiön sijainti… Meillä tosin oli väliseinä keittiön ja huoneen välissä ja sitä harmittelin kaikki ne vuodet joita asunnossa vietin. Tuo on niin paljon toimivampi ratkaisu.

  Kaunis laminaatti ei minustakaan vaadi mattoa. Nykyinen lattiamme sen sijaan ehdottomasti tarvitsee mattoja ollakseen siedettävä, vaikka muuten en matoista perustakaan. Tässä on muuten yksi suuremman asunnon miinuspuolista – pienessä asunnossa lattian uusiminen tulisi niin paljon edullisemmaksi.

  • Kiitos. 🙂

   Minulla on ennen ollut aina keittokomero, ja kyllä tuo keittoseinämä vain on tilatehokkaampi! Lisäksi se kannustaa tiskaamaan tiskit heti eikä viikon kuluttua. Muuten koko asunto näyttäisi jatkuvasti sotkuiselta.

   Asutteko omistusasunnossa vai vuokralla? Jos lattia on ihan kaamea, mahdollinen vuokranantaja saattaa suostua rahoittamaan sen uusimisen; nostaahan se samalla kämpän arvoakin. Omassa asunnossa ei kai auta muu kuin peittää lattia niillä matoilla niin kauan kunnes rempparahat on säästetty. 🙂

   • Asumisoikeusasunnossa, eli lattian saa uusia mutta se pitää maksaa itse (ja teettää ammattilaisilla, mikä tuplaa hinnan jos ajattelee että omassa voisi asentaa sen itse). Tuon tyyppisistä remonteista saisi kai jotain hyvitystä jos muuttaisi pois tietyn vuosimäärän kuluessa niiden valmistumisesta. Tämä asunto on onneksi riittävän hyvä tällaisenaan siksi aikaa kun täällä asutaan, ei tämä lopullinen osoite tule olemaan. Siedän siis matot ja säästämme rahat parempaan tarkoitukseen 🙂

 7. kodikas olo tulee heti. ensisilmäyksellä näyttää, että on ”paljon” tavaroita, vaikka tosiasiassa niitä on hyvin vähän ja harkitusti. ihana värimaailma. siivous on helppoa, tavaramäärä ei ahdista. viherkasvit ovat tärkeitä ja niitä saakin olla useampia. niiden hoitamisesta tulee hyvä mieli 🙂

 8. Ihana on pikkuinen asuntosi!
  Itse muutin kotoa, n.13 neliöisestä huoneesta poikaystäväni kanssa 58 neliöiseen kaksioon, joka on valehtelematta aivan turhan iso, mutta kaunis ja hyvällä paikalla. Säilytystilaa on ( kerrankin näin päin) aivan liikaa. Kaapit ammottavat tyhjyyttään, varsinkin kun poistin suurimman osan tavaroistani ennen muuttoa. Yritän pysyä tiukkana, etten anna suurten säilytystilojen oikeuttaa tavaran keräämistä.

  • Voi kiitos! 🙂

   Sanotaan, että tyhjällä tilalla on taipumus täyttyä, mutta jos tietoisesti seuraat sisääntulevan tavaran määrää, niin eivätköhän ne kaapit pysy väljinä. 🙂

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s