Säästäväisyysraportti

Säästökuukauteni meni odotettua paremmin. Olosuhteet olivat tavallisesta poikkeavat, joten jäin huhtikuussa reilusti plussalle.

Tulot
Opintoetuus +431,61
Myydyt tavarat +39,50
YHTEENSÄ +471,11

Menot
Vuokra -320,00
Ruoka -20,35
Riennot -5,00
Vaateostos -12,00
Ainekset kaverin synttärikakkuun -7,80
YHTEENSÄ -365,15

EROTUS +105,96

Kootut selitykset
Ruoka on vuokran jälkeen suurin menoeräni, mutta tässä kuussa ruokamenot jäivät naurettavan pieniksi (yleensä hiukan yli 100€). Kuukauden aikana söin hyvin vähän kotona. Sen lisäksi, että oppilaitokseni tarjoaa minulle jokaisena koulupäivänä monipuolisen lounaan, huhtikuulle osui useampi minulle maksuton päivällinen sekä oman että kullan perheen kanssa, keikkoja, joista sain palkaksi vatsani täyteen, sekä etukäteen maksettu orkesterimatka täysihoitoineen. Kävin myös aivan maaliskuun lopulla kuivakaapintäydennyskauppareissulla (en huijatakseni säästäväisyyshaasteessa, vaan koska ruoka oli ihan loppu silloin), joten ruoka-aineita ei siksi tarvinnut ostaa juuri lainkaan edes niinä kertoina, kun jotain itse kokkasin.

Huvitteluun olisin halunnut käyttää enemmänkin rahaa, mutta päätin säästäväisyyden nimissä jättää pari kiinnostavaa esitystä väliin. Onneksi pääsin kuitenkin katsomaan useita ilmaiskeikkoja. Kahdesti jouduin maksamaan narikan, siitä siis tuo rientojen viisi euroa.

Tein pitkästä aikaa vaateostoksen huolimatta säästökuukaudesta. Olen jo pitkään etsinyt hyvin istuvaa mustaa jakkua, joka ratkaisisi jatkuvat siistin pukeutumisen ongelmani. Käydessäni (alunperin ostoaikeitta) Uffilla satuin löytämään juuri sopivan, enkä halunnut jättää sitä ostamatta, koska todennäköisyys toisen yhtä hyvän löytämiseen on niin pieni. Tämä tapahtui heti alkukuusta, ja pelkäsin sen pilaavan budjettini, mutta niin ei onneksi käynyt. Yksi lisätavara ei sitä paitsi haitannut, koska sain myytyä aika monta turhaa esinettä huhtikuun aikana.

Aion jatkaa rahankäyttöni tiedostamista myös tulevina kuukausina. On mahtavaa huomata, että osaan kuin osaankin käyttää rahaa järkevästi!

 

Mainokset

9 thoughts on “Säästäväisyysraportti

 1. HIENOA! Kiva lukea tällainen postaus, jos jaksat niin jatka ihmeessä. Tämmöisten lukeminen kannustaa myös omaan säästäväisyyteen (tosin en ihan pysty käsittämään tuota kuukauden kahdenkymppin ruokalaskua…) Itselläni meni jo pelkkiin lounaisiin (en siis saa ilmaiseksi vaan maksan opiskelijana itse) 39,80.

  • Kiitos kommentista!

   En itsekään oikeasti käsitä tuota ruokaan mennyttä summaa, mietin hetken, että kehtaanko julkaista tätä raporttia, kun tämän kuun ruokamenot eivät yhtään vastaa todellista normaalia kulutustani. 😀

   Opiskelen tällä hetkellä, yliopiston ohella, toisen asteen oppilaitoksessa, joten saan ilmaisen ruuan. Opintoraha vastaavasti on muutaman kympin pienempi.

 2. Hei, törmäsin vahingossa Blogiisi. Vaikuttaa mielenkiintoiselta 🙂 mutta etkö saa asumistukea? Tai Hae toimeentulotukea? Sullehan jää liian vähän rahaa vuokran jälkeen. Jokaiselle pitäisi jäädä vähintään joku yli 450e elämiseen vuokran ym. pakollisten laskujen jälkeen.

  • jokuvaan, opiskelijat ei saa toimeentulotukea, koska oletetaan, että pitäisi nostaa opintolainaa. Ja opintoraha on alle 300 €, joten tuohon ’opintoetuuteen’ sisältyy jo opiskelijan asumislisä, joka on maksimissaan n.200 €. Iituv toki tietää parhaiten, mutta entisenä opiskelijana kuvittelisin noin. (Toimeentulotukea voi kai saada vain jos on jo käyttänyt kaikki opintotukikuukautensa.)
   Hulluahan se on, että opiskelijoiden ainoana ihmisryhmänä ajatellaan selviävän ihan hyvin reilulla 400 €:lla, kun muille se on juuri vuokra+sähköym.+se reilu 400 €.

   • KIITOS selvennyksestä. On todella typerää kyllä että lainan otto menee toimeentulotuen edelle. Että mieluummin velkaannutaan kuin saadaan enemmän tukea. Todella väärin. P.S. Tosi kiva Blogi, itseäni kiinnostaa minimalismi hyvin paljon. Saisi olla Lisää tällaisia Suomenkielisiä blogeja.

    • Kiitos paljon kommentista, jokuvaan! Toivottavasti löydät kivoja juttuja blogista jatkossakin.

     Violacea tosiaan jo vastasi ihmetykseesi, ja tilanteeni (kuten kaikkien muidenkin opiskelijoiden) on juuri tuo. Sen lisäksi, että ensin pitää nostaa KAIKKI tarjolla oleva opintolaina (yli 10 000 euroa), ei saa olla yhtään mitään säästöjä tai omaisuutta, ennen kuin voi saada toimeentulotukea. Oma taloudellinen tilanne pitää niin sanotusti kusta ihan täysin, ennen kuin ”hyvinvointiyhteiskunta” tulee hätiin. Opiskelijoiden asema on surkea, ja tilannetta pahennetaan koko ajan uhkailemalla opintotuen leikkauksia, kiristämällä tukikuukausien määrää ja lisäämällä lainapainoitteisuutta. Kaiken päälle epävarmuus siitä, saako valmistuttuaan töitä ja nuo opintolainat maksettua, niin ihmekö, että opiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat eskaloituneet. Itse en nosta lainaa, koska onneksi voin elää kesätöistä kertyneillä säästöillä sekä tarvittaessa vanhempien avustuksella. Kaikilla ei ole tätä mahdollisuutta.

     Tulipa nyt kauhea vuodatus, mutta ymmärrät varmaan, että tämä on tärkeä asia opiskelijalle. Näitä(kin) asioita on hyvä miettiä, kun arvuuttelee, ketä vaaleissa äänestää. 🙂

  • Voi ei, miten ihana kommentti! Kiva, että tykkäät. Harmi kyllä pelkään, että tekstien laatu heikkenee, jos yritän kiristää tahtia. Aikaa, energiaa ja ideoita on vain rajallisesti!

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s