Mukamas-minimalistin muutto

Uusi vuoteni alkoi uudessa asunnossa.

Muutin viidenkymmenen metrin päähän edellisestä kämpästäni, viisi neliötä pienempään, huomattavasti rupuisempaan mutta 150 euroa halvempaan asuntoon. Opintotuella elävälle rahallinen säästö on merkittävä, ja se kompensoi asunnon miinuspuolia, kuten puuttuvaa uunia ja pakastinta.

Tämä oli elämäni toinen muutto, mutta ensimmäinen kerta, kun pakkaan ja siirrän kaiken kerralla. Lapsuudenkodista kantelin tavaroita pikku hiljaa enkä oikein saanut käsitystä kaman kokonaismäärästä. Nyt järkytyin. Pakkailin hiljakseltaan viikon verran, ja koko sen ajan olin ahdistunut kämpässä vallitsevasta kaaoksesta ja loputtomasta tavarasta. Miksi minulla on näin paljon kamaa? Minunhan piti olla minimalisti!

IMG_6549

Laatikoita täyttyi kaikkiaan kolmetoista neljätoista kappaletta, joista pukeutumiseen ja keittiöön liittyvät tavarat veivät valtaosan. Lisäksi kannettavaksi päätyi pari pursuavaa jätesäkkiä ja muutama irtokassi. Huonekaluja oli kohtuullisesti, ja ne mahtuivat hyvin uuteen asuntoon. Vielä pitää ostaa muutama käytännön elämää helpottava tilpehööri, kuten vessapaperiteline ja kihvelikori (eli kuivausteline haarukoille sun muille – onko tälle joku oikea nimi?).

Monelle esineelle annoin karsimistuomion laatikkoon asettelun yhteydessä. Joulun aikaan en kuitenkaan saanut poistettua muuta kuin yhden muovikassillisen vaatteita, jotka oli helppo heittää kauppareissulla keräyslaatikkoon. Lopuille tuomion saaneista esineistä alan etsiä uusia omistajia, jahka muuttohässäkkä on valmis.

Muuttaminen oli lopulta yllättävän hauskaa ja mutkatonta. Välimatka oli lyhyt, joten muuttoautoa ei tarvittu. Inhottavin osa muuttoa on siivoaminen, varsinkin edellisen asukkaan jälkien putsaaminen. Pakkaaminenkin oli itsessään ihan hauskaa ja mielekästä, vaikka välillä harmittikin. Kivointa on tavaroiden järjestäminen ja jokaisen paikan määritteleminen sekä toimivien säilytys- ja käyttöratkaisuiden ideoiminen uudessa kodissa.

Kirjasin pakatessani ylös kaikki omistamani tavarat. Niistä julkaisen tarkempaa inventaariota myöhemmin.

Mainokset

4 thoughts on “Mukamas-minimalistin muutto

  1. Haha, mulla oli ihan samanlaiset fiilikset kun muutin itse joulukuussa 😀 Aikaisempaan kämppään olin kantanut samalla lailla pikkuhiljaa tavaraa kaupoista ja lapsuudenkodista, ja järkytys oli kova kun aloin pakkaamaan. Minunkin piti olla mukamas minimalisti, mutta… no joo 😀

    • Tavarat ripottautuvat helposti ympäri asuntoa ja uppoutuvat kaappeihin. Vasta, kun ne kaikki kokoaa yhteen kasaan, huomaa miten valtavasti niitä on. Minulla suurin osa tavarasta on ihan oikeasti käytössä ja tarpeellista, vaatteita on kieltämättä aika paljon, mutta esimerkiksi keittiökamoja haalin mahdollisimman vähän (silti pari laatikollista) ja hyllyllä pölyttyvistä kirjoista ja levyistä olen säästänyt vain mieluisimmat. Mutta silti kamaa on paljon. En ymmärrä.

  2. Ooh. Olet laskenut kaikki tavarasi. Erittäin innolla odotan seuraavia postauksia. Samassa kasassa näyttää, että tavaraa olisi kovin paljon mutta itselle ainakin tuo näyttää sellaiselta tavoitteelta, jota ei ehkä koskaan saavuta. Tosin omassa taloudessa onkin 2 asukasta…

    • Hyvä tietää, että laskelmat kiinnostavat! Tavaroiden ylös kirjaaminen oli aika hauskaa. Arjessa en varmaan jaksaisi kaivaa yksitellen esineitä esille ja laskea niitä, mutta pakatessa tämä sujui näppärästi.

      Totta, että yhdessä kasassa tavaramäärä näyttää paljon isommalta kuin miltä se arjessa tuntuu. Kahdella ihmisellä on luonnollisesti huomattavasti enemmän asioita kuin yksin elävällä. Vähän jännittää, jos päädyn jossain vaiheessa muuttamaan kullan kanssa yhteen. Siedänkö hänen tavaroitaan?

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s