Mitä laukkuni on syönyt

Läheiset naureskelivat minulle teatterin narikassa. Muut olivat jo pukeutuneet ja valmiita lähtöön, kun minä yritin selviytyä tungoksessa laukkuineni, pyöräilyvarusteineni ja talvivaatteineni. ”Meidän minimalistimme”, muut ivasivat leikkisästi.

Tajusin, että totta tosiaan kannan mukanani valtavaa määrää tavaraa päivittäin. Reppu on käytännöllinen vakioasusteeni, joka tyypillisenä arkiaamuna syö seuraavasti:

IMG_6546

Omnomnom.

Avaimet
Kännykkä
Kannettava tietokone suojapusseineen ja latureineen
Kosketusnäytöllinen musiikkisoitin, suojapussi, korvakuulokkeet ja laturi
Kalenteri
Tenttikirja ja muistiinpanovihko
Penaali, jossa pari kynää, kumi, viivotin, muistitikku ja kopiokortti
Kasa nuotteja
Korvasuojaimet
Rahapussi, jonka sisällä vaihtelevasti käteistä ja kuitteja sekä vakituisena muutama kortti
Juomapullo
Huulirasva, käsidesi ja nenäliina

Jokaikinen artikkeli on olennainen (paitsi käsidesi, se on taannoinen hutiostos, jota nyt yritän kuluttaa pois) ja jokaista käytän päivän aikana. Jos jotain en aio käyttää, en ota sitä mukaani. Osa tavaroista liittyy soittoharjoitteluuni, osa yliopisto-opiskeluun, osa yleiseen mukavuuteen.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Joka aamu kuorrutan itseni lukuisilla vaatekappaleilla sekä muutamilla asusteilla:

Rintaliivit, alushousut, pitkät alushousut, sukat
Aluspaita, päällipaita, lisäkerrospaita
Housut, vyö
Ponnari ja pari pinniä
Mahdollisesti korvakorut
Kaulahuivi
Pipo
Kahdet hanskat päällekkäin (kyllä vain, olen vilukissa)
Ulkotakki
Kengät
Heijastin

Lisäksi otan liikkeelle lähtiessäni mukaan polkupyöräilijän perusvarusteet:

Polkupyörä
Pyöräilykypärä
Pyörän lamppu

Tämä arsenaali, nopeasti laskettuna noin viisikymmentä esinettä (enää en usko, jos joku väittää omistavansa vain sata tavaraa), kulkee siis mukanani lähes joka päivä. Huhhuh. Tekisi mieli punnita, kuinka monta ylimääräistä kiloa joudun kannattelemaan kaiken tämän tavaran takia, mutta en omista henkilövaakaa.

Mitä sinä kannat aina mukana?

Ps. Lisää tavaran laskemista tiedossa. Muutan nimittäin kauan kaipaamaani pienempään kämppään vuoden vaihteessa, enkä malta odottaa täydellisen inventaarion tekemistä!

Mainokset

10 thoughts on “Mitä laukkuni on syönyt

 1. Itse olen huomannut, että pienentämällä laukkua en enää raijaa mukanani hirveää arsenaalia tavaroita. Reppu lähtee mukaan enää vain silloin, kun on pakko. Muutoin käytän arjessani ihan pikkuruista olkalaukkua, sellaista iltalaukun kokoista. Käteistä minulla ei ole lähes koskaan, joten lompakkoa en kanna mukana. Pikkulaukun yksi sivutasku on pyhitetty Electronille, ajo- ja kirjastokortille. Muutoin laukkuun mahtuu pastilliaski, avaimet, huulirasva ja kuitteja.
  Puhelinta kannan takintaskussa ja taskuun löytää usein tiensä myös pieni varakassi, jos satun poikkeamaan esim ruokakauppaan.

  On paljon vapaampaa kulkea pienen laukun kanssa, kuin raahata puolta elämäänsä mukanaan. Nyt tilannetta tosin helpottaa se, että teen opiskeluihini liittyvää harjoittelua ja työpaikalle minun ei tarvitse kuljettaa kuin itseni. Koulu jatkuu taas helmikuussa ja silloin on pakko kai ottaa reppu käyttöön.

  • Kiitos kommentista!

   Minäkin tykkään päivistä, jolloin ei tarvitse raijata kauheaa kasaa opiskeluun liittyvää tavaraa. Vapaa-ajalla kuljetan mukanani mahdollisimman vähän tavaraa, ja usein viikonloppuna ja varsinkin kesällä lähden ulos ilman minkäänlaista laukkua. Arkena se ei valitettavasti onnistu millään, sillä opiskelemaan tai soittamaan en kykene ilman materiaaleja ja työvälineitä. Usein on niin, että lähden aamulla ja tulen vasta illalla kotiin, joten kaikki pitää ottaa kerralla mukaan. Soitinta ei onneksi tarvitse kantaa jatkuvasti, sillä sitä voin säilyttää konservatoriolla. Siellä siis myös harjoittelen, en juuri koskaan kotona.

 2. Mulla vaihtelee laukun sisältö tosi paljon elämäntilanteen ja laukun koon mukaan. Tietenkin myös sen mukaan, kuinka kiire kotoa lähtiessä on ollut… Jos on kiire, tulee varmuuden vuoksi otettua mukaan kaikkea turhaa. Työreppuun myös helposti kertyi tarpeettomia asioita ja sellaisia papereita, joita ”ehkä saattaa tarvita” eli ei oikeasti tarvinnut koskaan. Nykyisin kauppakassini on käsilaukkuni. Siellä on lompakko, kännykkä suojapusseineen, kamera, kännykän laturi ja tällä hetkellä myös nappikuulokkeet. Seassa pyörii toisinaan ranteenlämmittimet tai ylimääräinen kaulaliina, mahdollisesti myös ylimääräinen kauppakassi. Nykyisin myös taskulamppu, koska olen pari kertaa peräkkäin ollut pulassa ilman taskulamppua. Parannettavaa olisi…

  • Kuulostaa hyvin taltutetulta tavaramäärältä. Elämäntilanne vaikuttaa minullakin todella paljon mukana kuljetettavaan tavara-arsenaaliin. Kesällä töissä käydessäni en tarvinnut mukaani muuta kuin eväät, kulkukortin, avaimet ja kännykän. Kiireessä ei tosiaan ehdi ajatella, mitä tänään pitää ottaa mukaan. Minulle käy silloin yleensä niin, että unohdankin ottaa jotain olennaista sen sijaan, että pakkaisin ylimääräistä.

 3. Minulla käsilaukun perusvarustus on lompakko, avaimet, kännykkä ja meikkipussi, jossa oikeastaan meikkien sijaan on huuli- ja käsirasvaa, laastareita ja nenäliinoja lapsille jne. Kesällä mukana keikkuu myös vesipullo. Pidemmille reissuille vaikka naapurikaupunkiin mukaan lähtee vaippoja (jos siis olen nuoremman lapsen kanssa liikkeellä) ja välillä lasten varavaatteet, jos oikein jaksan pakata. Nautin kyllä ihan täysillä siitä, että nuorempikin alkaa olla niin iso että pelkillä vaihtovaipoilla pärjää, eikä aina tarvitse raahata useampaa vaatekertaa, pyyhkeitä, harsoja, eväitä, maitoja ja kaikkea muuta mahdollista joka paikkaan 🙂

  • Lastenhoitoon liittyykin sitten ihan oma varustemääränsä! Omat mukana olevat tavarasi olet näemmä saanut aika minimiin.

   Vesipullo taas on minulle tärkeä varuste myös talvella, sillä en pärjää koko päivää juomalla vain pari lasillista aterioiden yhteydessä. Joskus pitää ottaa evästäkin, vaikka olenkin jo melkein aikuinen. 😀

 4. Hei! Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Aikoinani (vuodesta 1998) kuljin reissussa yhdistelmällä rinkka (75 l) + yhteensopiva eli käytännössä olan yli ristiin laitettava käsilaukku. Rinkka oli niin täysi kuin vain mahdollista ja mukana oli teltasta alkaen kaikki mahdollinen, vaikka yhdenkin reissukesän päätteeksi tajusin, että telttaa oli käytetty vain kerran.. Kannoin siis mukanani äärettömiä mahdollisuuksia joita en käyttänyt. Käsilaukussa taas oli perustarpeet kuten puukko (jep..), Suomen kartta, päiväkirja, kalenteri, lompakko, ompelu- ja ihmisenpaikkausvälineet, kynsisakset yms yms. Vuodet vierivät ja into kantaa mukana tarpeetonta sälää pelkästään voimailumielessä alkoi vähentyä. Melkein kymmenen vuotta myöhemmin ostin 55-litraisen rinkan ja siitä pari vuotta myöhemmin 35-litraisen. Eivät tietenkään korvanneet toisiaan vaan ostin ne lisäksi.. Vasta tänä vuonna olen myynyt kaksi isompaa, opiskeluaikoina en vain voinut luopua näistä kalliista ja tärkeistä esineistä. Puukko jäi käsilaukusta vuosia sitten koska eipä sitä juuri tullut käytettyä vaikka miehekäs mukana kuskattava olikin. Kalenteri ja päiväkirja ovat siirtyneet sähköiseen maailmaan, josta myös kartta löytyy tarvittaessa. Näinpä käsilaukkuni on nykyään pieni kännykkäpussi ja sisältää seuraavat esineet:

  – Kännykkä isommassa lokerossa
  – korttikotelo (= lompakko ihmiselle joka ei käytä käteistä) pienemmässä lokerossa
  – hätävararaha 10 e
  – uusi paperinenäliina (toivottavasti)
  – myös muutama tarpeellinen kuitti yms lappu kulkee kotiin asti pussissa mukana
  – Kotiavain. Ja siis vain pelkkä avain, ei avaimenperää, ei mitään ylimääräistä.

  Mitä joskus kaipaan:
  Nenäliinoja. Astmalääkkeet olisi joskus järkeväkin pitää nopeasti saatavilla, mutta onneksi tarvitsen niitä kovin harvoin. Joskus todella harvoin kaipaan huulirasvaa. Padi olisi mukava voida kantaa minikokoisena mukana ja taitella esiin kun sitä tarvii, mutta onneksi kännykällä pärjää pitkälle.
  Monesti liikun nykyään omalla autolla, joten siellä nämä ylläolevat kaivatut esineet ovatkin sitten säilössä. Lisäksi autossa on aina mukana mahdollisia yllättäviä yön yli jatkuvia työ(- tai hurvittelu!)reissuja varten meikinpoistoaine ja mineraalimeikkipuuteri, taitaapa olla ihan vaihtosukat ja alusvaatteetkin varuilta säilössä.

  • Hei, kiitos avartavasta kommentista!

   ”Kaiken varalta” on yleinen periaate tavaroiden suhteen, mutta omaisuuden konkreettinen paino selässä auttanee priorisoimaan – ennemmin tai myöhemmin. 75-litrainen rinkka taitaa olla täpötäytenä jo melkoinen taakka. 🙂

   En ole koskaan kokeillutkaan reppureissausta. Kiinnostaisi kyllä lähteä vaikka kesällä muutamaksi viikoksi reilaamaan ja pakata mukaan mahdollisimman vähän tavaraa. Helposti varmaan tulee otettua jotain turhaakin.

   Voi kunpa minunkin avainnipussani olisi vain yksi avain! Tällä hetkellä kannan mukanani kahdeksaa avainta, joista jokaista käytän jollen päivittäin niin ainakin useamman kerran viikossa. Harvemmin käytettäviä avaimia säilytän erikseen kotona.

   Ostin itse asiassa juuri tänään pienen klipsun, jolla saan helposti irroitettua nipusta pelkät kotiavaimet mukaan ja palautettua ne yhtä helposti, jos teen pikaisen kävelyn tai muun reissun, jonka määränpäässä en tarvitse avainta.

 5. Tutustuin blogiisi vasta, kiinnostavaa ja raikkaasti kirjoitettua tekstiä minua jo pitkään kiehtoneesta aiheesta 🙂

  Itse kuljetan mukanani klipsulla suljettavaa pussukkaa. Sinne mahtuu näppärästi kukkaro, puhelin, Zovirax ja kyypakkaus. Viimeinen siksi, että liikun päivittäin paikassa, jossa on mahdollisuus tutustua lähemmin hurjiin villipetoihin 😉 Lapsilla on yksi yhteinen reppu, josta löytyy välipalaa ja vaihtovaipat. Postauksestasi innostuneena aion karsia ”laukkuani”, löytyy sieltä silti jotain ylimääräistä vieläkin.

  • Hei, tervetuloa blogiin ja kiitos kannustavasta kommentista!

   Kuulostaa kyllä tosi vähäiseltä tavaramäärältä. Kyypakkaus ei ihan jokaisella kuljekaan mukana, mutta sinulla sille on selvä (hurja!) peruste. Helposti laukkuun unohtuu jotain turhaa, joten välillä pieni siivoaminen tekee hyvää.

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s