Joka päivä parasta

Miksi niin monesti arjen nimissä tyydytään sekundaan? Arkinen tuntuu tarkoittavan samaa kuin tylsä, epämukava ja paremman puutteessa menettelevä. Juhlaan osataan panostaa, mutta arjen ylellisyyttä pidetään turhamaisuutena tai pröystäilynä. Jokapäiväinen hyvä olo lähtee kuitenkin pienistä asioista, materialistisistakin sellaisista. Havainnollistan tätä oivallusta omaelämäkerrallisella tarinalla alushousuista.

Minulla oli ennen erikseen ”hyvät pikkuhousut” ja ”huonot pikkuhousut”. Huonot olivat vähän epämukavia, mummomaisia ja tylsän värisiä. Hyvät eivät yllättäen olleet mitenkään erityisen ihmeellisiä tai arvokkaita. Ne vain istuivat paremmin, olivat laadukkaampia, näyttivät tyylikkäiltä ja saivat päivän lähtemään itsevarmasti käyntiin. Harmi, että hyviä pikkareita oli vain muutama kappale, ja niiden ollessa pesussa piti tyytyä huonoihin.

Sitten heräsin: Miksen voisi joka ikinen aamu vetää hyviä pöksyjä jalkaan? Miksei jokaisessa päivässä voisi olla sen verran luksusta, että saisin aina pukeutua hyvällä fiiliksellä? Miksi minun pitäisi tyytyä menettelevään, jopa kehnoon, ja nauttia hyvin sopivasta vain harvoin? Ja miksi hyvin istuvat alusvaatteet ylipäätään tuntuivat luksukselta? Eikö niiden pitäisi olla itsestäänselvyys?Mikseivät jokaiset pikkarini voisi olla parhaat pikkarit?

Alusvaatteita on aiemmin tullut lahjaksi, joten niiden ulkomuotoon en ole nuorempana voinut hirveästi vaikuttaa. Jossain vaiheessa aloin itse käydä alusvaateostoksilla. Yrityksen ja erehdyksen kautta olen löytänyt yhden mustan perusmallin, joka on minulle juuri sopiva, yksinkertainen mutta nätti. Hyvät pöksyt maksavat hitusen enemmän kuin viiden paketeissa myytävät mummopökät, mutta muutaman euron mukavuus- ja tyylikkyyslisä on sen arvoinen. Ne sitä paitsi säilyvät siisteinä pidempään.

Huonoja pikkareita minulla on vieläkin muutamat jäljellä. Ne kuluvat hitaasti mutta varmasti loppuun. Ison osan olen jo saanut korvattua paremmilla, ja loputkin varmaan lähitulevaisuudessa. Kärkyn vaatekaupan kolme kahden hinnalla -tarjouksia, ja käyn ostamassa uusia tarvittaessa. Lopputuloksena minulla on vain yhtä, mahtavasti sopivaa alushousumallia. Ei tarvitse aamuisin miettiä, mitkä olisivat seuraavaksi kivoimmat. Joka päivä parasta!

Tyydytkö arkisin huonompaan vai arvostatko jokapäiväistä laatua? Kerro sinäkin esimerkki elämästäsi!

Mainokset

10 thoughts on “Joka päivä parasta

 1. Olen vähitellen siirtymässä omissakin vaatteissa siihen, että joka päivä saa olla hyvät vaatteet päällä kuten myös kirjoitit. Aikaisemmin keräsin kaappeihin viikonloppuihin tai iltajuhliin sopivia vaatteita (joissa en kuitenkaan olisi tuntenut oloa hyväksi ja käyttänyt sitä yhtä tai kahta lempparipaitaa) kunnes vihdoin tajusin että se on niin harvoin kun käyn ulkona, että eiköhän kannattaisi rajoittaa tuota ja keskittyä niihin arkivaatteisiin enemmin.

  • Jostain syystä juhliin ”pitää” olla aina eri asu, tai ainakin useita, joista valita, vaikka siihen samaan lemppariin aina päätyisikin. Juhlaa on huomattavasti vähemmän kuin arkea, mutta puolet vaatekaapin sisällöstä voi silti olla liian juhlavaa arkivaatteiksi. Todellakin kannattaa sen sijaan panostaa toimivaan, laadukkaaseen arkeen.

   Osan juhlavaatteistani olen jo karsinut pois, mutta on vielä joitain aika arvokkaita mekkoja, joita en ihan pelastusarmeijan keräykseen laittaisi. Mutta kuka niitä sitten ostaisi…

 2. olen niin samoilla linjoilla kanssasi, itsekin olen ruvennut katsomaan alusvaatelaatikkoa aivan uusin silmin. Tänä talvena otan suurkulutukseen huonoimmat alusvaatteeni ja sukkani, jotka toivottavasti voin sitten kevään tullen siirtää loppuun asti palvelleina eläkkeelle 🙂 Mahtavaa jos olet löytänyt sopivan alushousumallin itsellesi! Minulla ehkä tulee jatkossakin olemaan hieman vaikeuksia sopivuuden kanssa siksi, että pidän värikkäistä ja erilaisista alushousuista ja sukista. Mutta seuraavan kerran kun joudun alusvaateostoksille, aion todellakin pohtia mitä ostan enkä vain langeta herkullisten värien vietäväksi 🙂

  • Minä tykkään leikitellä väreillä muuten pukeutumisessa, mutta jostain syystä tunnen oloni mukavaksi vain mustilla alusvaatteilla ja valkoisilla sukilla. Tiedän kuitenkin, kuinka vaikeaa on vastustaa villejä värejä!

   Loppuunkuluttaminen on siitä tylsää, että niitä huonoja pitää oikeasti käyttää jatkuvasti, jotta ne kuluisivat. Toisaalta on mahtavan palkitsevaa hankkiutua niistä eroon, kun sen aika lopulta tulee.

 3. et voi olla tosissas tää on ihan kun mun omasta elämästä:DD siis ihan!! toi ”yks malli hyviä mustia pikkareita jotka on hyvät” 😀 apua!!hah.hyvä blogi!:)

 4. Mahtava blogi! Itse olen lapsuudessa ja vanhempanakin hamstrannut vaikka minkälaista tavaraa ja nyt olen herännyt tavaranpaljouden keskellä vähentämään tavaroita. Muuton yhteydessä tuli tehtyä alusvaateinventaariotakin, pisti miettimään että mihin tarvitsen korillisen alushousuja, kun käytän niistä vain muutamia, jotka ovat aina pesun jälkeen korissa päällimmäisimpänä. Kiva että on olemassa muitakin jotka eivät mene vain normien mukaan, vaan osaavat kyseenalaistaa toimintansa. 🙂

  • Kiitos! Kiva että tykkäät.

   Jostain syystä lapsena minunkin huoneeseeni kertyi jos jonkinlaista. Teini-ikäisenä kyllästyin pölyjen pyyhkimiseen koriste-esineistä ja tyhjensin kaksi hyllykköä. Jo silloin minimalismi taisi kiehtoa minua, vaikka en ilmiöstä tiennytkään.

   Muutto on hyvä hetki käydä läpi tavaroita, mutta itse en ehtinyt sen aikana karsimaan muuten kuin ajatuksen tasolla. On ihanaa, kun alusvaatelaatikossa on vain niitä alusvaatteita, joita haluaa käyttää. Tai oikeastaan missä tahansa laatikossa mitä vain tavaraa. 😀

 5. Hammasharja! Aiemmin ostin hammasharjani kriteereillä pieni, pehmeä ja halpa. Nykyään ostan kriteereillä pieni, pehmeä ja kaunis 🙂 Se parin euron ero ei missään tunnu, mutta on kiva harjailla hampaita nätillä harjalla 🙂

  • No niinpä! hammasharja on harvoin kodin kauneimpia kapistuksia, mutta miksei se voisi nätti? Sillähän tyypillisesti aloitetaan ja lopetetaan päivä, joten aina parempi, jos käyttökokemus on kaikin puolin miellyttävä. 🙂

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s