Minimalistin lempijuhla

Juhannus on lempijuhlani, eikä pelkästään siksi, että se on villi ja salaperäinen keskikesän juhla. Nautin siitä erityisesti siitä syystä, että sisäinen minimalistini säästyy kaikelta siltä stressiltä ja ahdistukselta, joka muihin pyhiin liittyy.

Markkinakoneistot ja krääsää suoltavat tehtailijat ovat onnistuneet ujuttamaan näppinsä kaikkiin muihin vuoden isoihin juhliin. Jouluna ei mistään muusta puhutakaan kuin lahjoista. Pääsiäiseen kuuluvat söpöt tiput ja kinder-yllätykset. Uutta vuotta ei voi viettää ilman välkkyvää savupilveä, ja mitä olisikaan vappu ilman tilpehööritoria, ilmapalloja ja serpentiiniä.

Juhannuksena sen sijaan ihmiset ostavat vain syötävää ja juotavaa. Keskikesän juhlan perinteet eivät liity shoppailuun ja kulutukseen vaan hauskoihin entisajan myytteihin. Poltetaan kokkoa ja kirmataan kukkakedoilla. Tehdään taikoja ja valvotaan huomiseen. Pidetään hauskaa nauttien luonnon ihmeellisyydestä, ihan ilman mitään ylimääräistä.

Toivon, että juhannuksen luonne ei tästä muuttuisi. Se on erinomainen esimerkki siitä, että juhlia voi viettää lahjoitta ja koristeitta. Tärkeintä on hyvä ruoka, läheiset ihmiset ja mahtava tunnelma, joka leviää yhdessäolon ja iloisten toivotusten myötä. Kaikki muu on päälleliimattua ja lopulta ihan turhaa.

Hyvää juhannusta kaikille!

Mainokset

2 thoughts on “Minimalistin lempijuhla

  1. Voi, mahtava näkökulma juhannukseen! Toden totta, juhannuksen alla kohkataan vain makkaroista, ja juhannuksen jälkeen ne eivät ainakaan jää pyörimään roskana vaivoiksemme. Hyvää villiä keskikesän ylistystä sinullekin!

    • Kiitos, Rinna! Kunhan ne makkaran kääreet heitetään roskiin eikä jätetä puskaan lojumaan 😉 Hauskaa juhannusta!

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s