Äärettömiä vaatteita

Minimalistisen vaatekaapin käsite herättää minussa ristiriitaisia ajatuksia. Toisaalta mieleen nousee kuva tylsän mustavalkoisesta ja suppeasta kokoelmasta vaatteita, jotka eivät ole millään tavalla huomiotaherättäviä tai kiinnostavia. Siis ihan toisenlaisesta tyylistä kuin mistä itse pidän. Toisaalta herää mielikuva luovasta ja tehokkaasta vaatekappaleiden ja asusteiden yhdistelystä, jonka tuloksena on ääretön määrä erilaisia asukokonaisuuksia. Tämä kuulostaa jo paremmalta. Minua kiehtoo esimerkiksi Project 333:n idea käyttää kolmen kuukauden ajan vain 33 vaatekappaletta, korua ja asustetta.

Sisäistä minimalistiani ilahduttaa myös ajatus yhden vaatekappaleen äärettömän monipuolisesta käytöstä. Minulla ei ole tapana käyttää huiveja muuten kuin ulkona kaulan lämmikkeenä, mutta tämä kekseliäs video houkuttelee kokeilemaan huivia ihan perusasusteena. Sopivalla huivilla voi piristää tylsää asua ja tehdä siitä rennomman tai juhlavamman oloisen.


Äärettömyysmekko (vapaa käännös, eng. infinity dress) on mielestäni mitä mainioin keksintö. Joka juhlaan ei tarvitse eri mekkoa, kun saman koltun voi solmia aina uusilla tavoilla. Mekon pitäisi vain olla hillitynvärinen, ettei räikeä väri vie huomiota pois muuttuvasta mallista. Voi kunpa saisin aikaiseksi ommella itselleni oman äärettömyysmekkoni.


Seuraavassa videossa väännetään miesten kauluspaidasta hauskoja ja yllättävän nättejä asuja naiselle. Zero waste home -blogin kirjoittaja Bea Johnson on jalostanut kauluspaitaideaa lähes äärettömyyksiin. Mietin vain, näyttäisikö kauluspaita yhtä hyvältä ei ihan mallin mitoissa olevan naisen yllä. Pitänee kokeilla!

Mainokset

6 thoughts on “Äärettömiä vaatteita

 1. en nimittäisi omaa vaatevarastoani minimalistiseksi, mutta P333:n mukainen se kyllä on. Karsittu vaatevarasto voi tyyliltään olla ihan mitä vain, minun on romanttis-nostalginen – 33 vaatteen joukkoon mahtuu ihan hyvin pitsimekko ja suloiset korkkarit.

  Sadalla eri tavalla solmittavat mekot eivät minusta ole kovin hyödyllisiä – kuka jaksaa käytännössä väännellä ja käännellä vaatteitaan eri muotoihin? Luultavasti 98 solmintamallia jää käyttämättä ja 2 on oikeasti käytössä. Mutta mikäpä siinä, jos se oikeasti tuntuu järkevältä. Minä vaan otan mielummin yhden hyvin leikatun aivan yksinkertaisen ”runkopuvun” ja käytän sitä eri asusteiden ja kampausten kanssa.

  • On todennäköistä, että monikäyttövaatteita ei sitten käyttäisikään niin monipuolisesti kuin voisi. Minulle ongelmaksi voisi muodostua se, että kaipaan värin/kuosin vaihtelua. Asusteet ovat kyllä mainioita, mutta en oikein itse osaa niitä käyttää, vaikka haluaisinkin. Tällä hetkellä minulla on siis aika paljon erilaisia, erivärisiä ja erimallisia vaatteita – etsin vielä tyyliäni. Minusta on hienoa, että olet löytänyt omasi. 🙂

   • Tuosta infinitymekosta luulisin useimmille mieleen jäävän juuri voimakkaan värin, ei niinkään olkaimien asettelun.
    Minulla oli ennen P333n kokeilua vakaa usko siihen, että vaadin paljon vaatevaraston vaihtelunvaraa. Huomasin kuitenkin, että se on huomattavalta osaltaan tottumiskysymys. Vuodenaikojen mukainen vaihtelu riittää itsessään jo karkoittamaan kyllästymistä ja tuntuukin siltä, että mitä enemmän vaatteita on, sitä helpommin niihin myös kyllästyy.
    Lainaus nimimerkki Eeva Hariin vuonna 1921 julkaistusta kirjasta Muodot ja muodit: ”On sekä typerää että kallista alituiseen ”kyllästyä vaatteisiinsa”. Hapuilemalla sinne tänne, aina uutta etsien, ei milloinkaan saa puvustolleen persoonallista leimaa. Ostakaa vai sellaisia tavaroita, joihin olette tottunut ja joiden tiedätte soveltuvan juuri teille. Koristeita ja kuosia muuttamalla saa kyllä vaihtelua aikaan.” Minusta niin osuvaa, vaikka kohta sata vuotta vanha neuvo 😀

    • Minustakin vuodenaikojen vaihtelut ovat ihan riittäviä; en tarvitse joka kesäksi viittä uutta kesämekkoa, kun voin tuoda varastosta taas käyttöön muutamat lempimekkoni, joita en ole päässyt käyttämään moneen kuukauteen. Project 333:a en ole vielä kokeillut, mutta aion kyllä.

     Tuo on mahtavan mainio lainaus, ja todellakin aina ajankohtainen!

 2. Minusta taas infinity dress on ihana idea, samoin huivivideosta sain paljon uusia ideoita huivin solmimiseen. Mekossa on vain se ongelma, ettei sovellu kovin hyvin isorintaisille, sillä rintaliivit ei suurimpaan osaan esimerkeistä sovi ollenkaan. Minulla onkin käytännössä yksi 50 e maksanut juhlamekko, jota olen käyttänyt kolmen vuoden ajan lähes kaikissa ”paremmissa” juhlissa. Jos juhlia on vain muutamat vuodessa, ei siihen ehdi kyllästyä enkä usko, että muut juhlavieraatkaan jaksavat muistaa, mitä minulla oli päällä vuotta aiemmin.

  • Kiva että sinäkin inspiroiduit videoista! 🙂

   Luulen, että ihmiset kiinnittävät tosiaan aika vähän huomiota toistensa pukeutumiseen, ellei ole jotain huomiotaherättävää yllä. Minä vähän kamppailen tämän asian kanssa: toisaalta rakastan räväköitä vaatteita, toisaalta haluaisin, että ne olisivat mahdollisimman monikäyttöisiä.

   On totta, että kaikki vaatteet eivät sovi kaikenmallisille ihmisille. Olen nähnyt infinity-mekkojen yhteydessä käytettävän aluspaitana sellaista samasta kankaasta tehtyä tuubitoppia, jonka alle voisi piilottaa olkaimettomat rintaliivit. En tosin tiedä, miten olkaimettomat sitten sopivat kenellekin, itse en ole koskaan kokeillut.

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s