Kotitekoinen ripsiväri

Suhtaudun varauksella kaupalliseen kosmetiikkaan. Minua pelottavat niissä käytettävät epämääräiset synteettiset aineet, joiden pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta. Toisaalta minua inhottaa koe-eläinten hyväksikäyttö näiden aineiden testaamisessa. Minua ärsyttävät miljoonat roskikseen päätyvät muovitötsät, joihin litkut ja mömmöt pakataan. Kyseenalaistan koko suuryritysten pyörittämän biljoonabisneksen, joka ruokkii epävarman ihmisen huonoa itsetuntoa.

Kauniilla sanoilla ja mukatieteellisillä väitteillä mainostetut tuotteet vastaavat harvoin odotuksiani. Minulla on huonoja kokemuksia esimerkiksi kaupallisista ripsiväreistä: ne leviävät päivän mittaan alaluomille eivätkä toisaalta illalla suostu millään peseytymään pois ilman ylimääräistä hinkkaamista tai erillistä silmämeikinpoistoainetta, oli kyseessä vedenkestävä tuote tai ei. Nykyään sekoitan ripsivärini itse. Näin säästän rahaa, pakkausmateriaalia ja ennen kaikkea hermojani.

Omaan räpsyttimienkorostinaineeseeni en tarvitse muuta kuin aloe vera -geeliä ja mustaa pigmenttiä (käytännössä siis mustaa mineraaliluomiväriä), ilmatiiviin pikkupurkin sekä irtoripsiharjan. Ripsiharjoja voi ostaa erikseen tai käyttää vanhasta ripsiväripurkista napattua, huolellisesti pestyä harjaa. Sekoitan purkissa muutaman tipan geeliä ja sen verran pigmenttiä, että geelistä tulee riittävän voimakkaan väristä. Dippaan ripsiharjaa seokseen ja ennen silmiin laittamista pyyhin purkin reunaan ylimääräiset. Käytön jälkeen huuhtaisen harjan.

Lopputulos on vaivan väärti. Tämä on rehellisesti sanottuna, tippaakaan itseäni kehumatta, paras ripsiväri, jota olen käyttänyt. Se ei sotkeudu itsestään, mutta lähtee helposti vedellä huuhtomalla pois. Rankkasateella ilman varjoa kulkiessa tai menetettyä rakkautta itkiessä ei tuhriintumiselta voi välttyä, mutta meikin siistiminen onnistuu vaivatta. Ripsarini ei sisällä mitään ylimääräisiä aineita eikä arveluttavia kemikaaleja. Se ei ärsytä silmiä eikä ihoa. Hintakin on kilpailukykyinen: aineet maksavat yhteensä pari kymppiä, mutta riittävät todennäköisesti pidempään kuin kymmenen markettiripsiväriä.

Mikä on sinun suhteesi kosmetiikkaan? Pelottavatko synteettiset aineet vai nautitko kukkaistuoksusta suihkussa? Mietitkö eettisiä kysymyksiä vai poimitko hyllystä halvimman putelin? Jaa toki ajatuksesi!

Mainokset

4 thoughts on “Kotitekoinen ripsiväri

  1. Mielenkiintoinen juttu. Minua jäi kiinnostamaan nuo raaka-aineet eli aloe vera-geeli ja mineraaliluomiväri, ovatko ne sitten täysin ”luonnollisia” tuotteita ilman mitään lisäaineita? Toisaalta vaikka eivät olisikaan, niin säästäähän tuossa ison määrän pakkausmateriaalia ja roskaa kun ostaa aineet isossa erässä ja sekoittelee niitä tarpeen mukaan.

    • Pigmenttinä käytän mustaa mineraaliluomiväriä, joka sisältää tasan yhtä ainetta: rautaoksidia. Aloe vera -geelini on tällä hetkellä 99,7-prosenttista, ja ainesosaluettelossa on joitain ylimääräisiä aineita. Seuraavaksi ostan 100% geelin, jossa ei pitäisi olla täyteaineita.

  2. Tosi hieno juttu:D Vaikka vanha. Mietin että mistä tuon ihme pigmentin sait että minkä merkistä oli:D Puhut kai ihan luomiväristä mutta tosiaan mahdollisimman puhdas tavara olisi kiva:D Luoniväritkin kun on niin epäilyttäviä.

    • Kiva että kommentoit! Tosiaan mineraaliluomiväri käy tarkoitukseen tosi hyvin. Olen joskus tilaillut Iso-Britanniasta Lily Lolo -merkkisiä meikkejä, ja heidän musta luomivärinsä koostuu pelkästään rautaoksidista. Sittemmin olen käyttänyt ruskeaa luomiväriä pigmenttinä ripsivärissä, se sopii paremmin hentoihin väreihini. Ruskeassa ainesosaluettelo on vähän pidempi, mutta siinäkään ei ole mitään turhia tai vaarallisia aineita. Suomessakin varmaan myydään jotain vastaavia mineraaliluomivärejä. Ikävä kyllä en ole tällä hetkellä tämän paremmin perillä asiasta, kun en ole pitkään aikaan ostanut mitään meikkejä.

Jaa ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s